προορισμός…γεύση!

Είδος τηγανίτας που τηγανίζεται σε παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες τις γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα.

ΛΑΛΑΓΓΙΑ

Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 60

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω το αλεύρι σε μια μεγάλη, βαθιά λεκάνη και κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο

  2. Ρίχνω το ελαιόλαδο και με τα χέρια μου, αρχίζω να τρίβω το αλεύρι μέχρι να βραχεί όλο από το λάδι

  3. Προσθέτω τα μπαχαρικά, το σουσάμι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύω

  4. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη (σαν του ψωμιού)

  5. Σκεπάζω τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει

  6. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος, ξεσκεπάζω τη λεκάνη, και κόβω μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού

  7. Τα πλάθω σε μακρόστενα κορδόνια

  8. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω άφθονο ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  9. Παίρνω ένα ένα τα κορδονάκια ζύμης, τα τυλίγω σε σπιράλ και τα ρίχνω στην κατσαρόλα να τηγανιστούν και να ροδίσουν σε όλες τις μεριές

  10. Τα αποσύρω, και τα ρίχνω σε λεκάνη στρωμένη με απορροφητικό χαρτί

  11. Σερβίρονται σκέτα ή με ζάχαρη κανέλα ή μέλι ή ακόμα και με τυρί φέτα

Did you make this recipe?

File under
Recipe Card powered by Delicious Recipes