Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.
καρβελακι γαστρας με λουκανικο
Περιγραφή
Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θρούμι και τη μαγιά. Προσθέτω το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι σχετικά «άγριο» σε υφή. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή γάστρα και βάζω εκεί το ζυμάρι. Σκεπάζω με το καπάκι και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω το λουκάνικο και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
-
Bγάζω τη γάστρα από το ψυγείο αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω με τα χέρια μου. Προσθέτω το λουκάνικο, τη ρίγανη και «διπλώνω» 2-3 φορές.
-
Βουτυρώνω καλά την γάστρα μου και τοποθετώ μέσα το ζυμάρι. Κλείνω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Βγάζω το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει.
User Reviews
Exciting!