προορισμός…γεύση!

Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την καρδιά, γιατί είναι σκληρές και ινώδεις.

pinit
0 Add to Favorites

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Prep Time 30 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις κομμένες και στραγγισμένες αγκινάρες με τα κοτσανάκια τους, το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα καρότα

  2. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα υλικά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά

  3. Προσθέτω τις πατάτες και το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και ανακατεύω

  4. Κοσκινίζω το κορν φλάουρ πάνω από τα υλικά της κατσαρόλας, ανακατεύω γρήγορα και προσθέτω όσο νερό χρειαστεί ώστε τα υλικά να καλυφθούν

  5. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά

  6. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του τελευταίου λεμονιού καθώς και τον άνηθο και ανακατεύω απαλά

  7. Μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά σε σχετικά χαμηλή φωτιά και αποσύρω

  8. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό

dina nikolaou