προορισμός…γεύση!

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
    blank
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    blank
  3. Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
    blank
  4. Ρίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
    blank
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    blank
  6. Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
    blank
  7. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    blank
Keywords: φιογκακια πρασοκιμα στο φουρνο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific

  1. germar

    Terrific