προορισμός…γεύση!

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Δυσκολία: Intermediate Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: φιογκακια πρασοκιμα στο φουρνο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific