προορισμός…γεύση!

\n

\n

Τραγανή βάση, με «τρυφερή» κρέμα αλλά και την γλύκα των κόκκινων φρούτων. Το τριμμένο μήλο είναι η κρυφή έκπληξη αφού κανείς δεν μπορεί να το δει… Μόλις όμως τη δοκιμάσει θα απογειωθεί…

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ταρτα αμυγδαλου με μηλο και κοκκινα φρουτα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τραγανή βάση, με «τρυφερή» κρέμα αλλά και την γλύκα των κόκκινων φρούτων. Το τριμμένο μήλο είναι η κρυφή έκπληξη αφού κανείς δεν μπορεί να το δει… Μόλις όμως τη δοκιμάσει θα απογειωθεί…

Υλικά

Για την ζύμη

Για την κρέμα

Για το κραμπλ

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη αμυγδάλου και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύω. Ρίχνω μέσα και τα κομματάκια βουτύρου και αρχίζω να τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο μείγμα του αλευριού, μέχρι τα κομματάκια να λιώσουν και το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με 2 κουταλιές κρύο νερό και τα ρίχνω στο ψιχουλιαστό μείγμα. Ανακατεύω με τα χέρια μου γρήγορα), μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το γάλα και βάζω το υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την σκόνη αμυγδάλου. Βάζω στη φωτιά και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Στο γάλα που έχω κρατήσει ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μίγμα στο κατσαρολάκι με τα γάλατα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια δεμένη κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας). Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

    blank

Για το κραμπλ:

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
    Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνω για 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς και την ανοίγω με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο στρογγυλό, με πάχος 1/2 εκ. και διάμετρο περίπου 30 εκ. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο της ζύμης, εφαρμόζοντάς το καλά και στα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη με ένα πιρούνι, σε πολλά σημεία, στρώνω πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλας, αδειάζω εκεί μια-δυο χούφτες όσπρια (φακές ή ρεβίθια) και την ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά. Βγάζω τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω το τριμμένο μήλο. Αφρατεύω την κρέμα με το σύρμα.

    blank
  2. Βγάζω την άδεια τάρτα από το φούρνο, αφαιρώ τη λαδόκολλα με τα όσπρια, αδειάζω την κρέμα αμυγδάλου και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Πασπαλίζω με το κράμπλ και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

    blank
  3. Αποσύρω από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει και την σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα αμυγδαλου μηλο κοκκινα φρουτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση