Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018
ταζιν αρνακι με κουσκους
Περιγραφή
Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018Υλικά
Για το αρνί
Για το κουσκούς
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Για το αρνί:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια, τα «θωρακίζουμε» μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις μεριές και τα μεταφέρουμε στη γάστρα ή το ταζίν.
-
Ρίχνουμε μέσα στη σοτέζα τον κόλιανδρο, τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ρας-ελ-χανούτ και σοτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το πετιμέζι, το μέλι και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση το μείγμα με τα λαχανικά μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος, ξεσκεπάζουμε την γάστρα, ρίχνουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Για το κουσκούς:
-
Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε πασπαλιστά το κουσκούς ανακατεύοντας. Βράζουμε για 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το κουσκούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι για να γίνει σπυρωτό.
-
Σερβίρουμε το κουσκούς σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε επάνω το αρνάκι με τα δαμάσκηνα και τα καρότα και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
User Reviews
Mouth-watering