προορισμός…γεύση!

Κάθε εποχή έχει το τουρλού της! Η άνοιξη όμως με την αφθονία των λαχανικών και των φρέσκων οσπρίων δίνει τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας και ό,τι βρούμε στη λαϊκή αγορά.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

ραγου ανοιξιατικο με αρωμα λεμονιου

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 40 min Cook Time 25 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Servings: 4 Best Season: Spring

Περιγραφή

Κάθε εποχή έχει το τουρλού της! Η άνοιξη όμως με την αφθονία των λαχανικών και των φρέσκων οσπρίων δίνει τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας και ό,τι βρούμε στη λαϊκή αγορά.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

 1. Καθαρίζω και πλένω όλα τα λαχανικά που επέλεξα και τα κόβω όλα σε μέτρια κομμάτια, όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος (αν χρησιμοποιήσω φρέσκα κουκιά και αρακά τα αφήνω ως έχουν).

  blank
 2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζω όλα μαζί τα λαχανικά που επέλεξα, καθώς και λίγο αλάτι. Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά και να μαλακώσουν ελαφρά.

  blank
 3. Προσθέτω τον καυτό ζωμό λαχανικών, σκεπάζω καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, ώστε το υγρό στην κατσαρόλα μόλις που να αναδεύεται. Μαγειρεύω τα λαχανικά για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ιδιαίτερα οι πατάτες, αν βάλω). Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζω το φαγητό σε πιάτα, μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.

  blank
 4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ξύσμα λεμονιού με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ραγου ανοιξιατικο αρωμα λεμονιου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση