Η κόντρα που κάνει το γλυκό κυδώνι με το πικάντικο λουκάνικο είναι απίστευτη. Μια ιδιαίτερη πίτα που μπορείτε να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε!
πιτα φορμας με κυδωνια & φρεσκο λουκανικο φλωρινας
Περιγραφή
Η κόντρα που κάνει το γλυκό κυδώνι με το πικάντικο λουκάνικο είναι απίστευτη. Μια ιδιαίτερη πίτα που μπορείτε να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε!Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2 κουταλιές από το βούτυρο και λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα κυδώνια. Σοτάρω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Αδειάζω τα κυδώνια και τα πράσα σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
-
Βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτω το φρέσκο Φλώρινας και σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνω τον πελτέ και καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Μεταφέρω το σοταρισμένο λουκάνικο στο μπολ με τα κυδώνια.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.
-
Βουτυρώνω καλά μια φόρμα του κέικ (με την τρύπα) και στρώνω 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα καλά. Απλώνω μια μεγάλη κουτάλα κρέμας. Σκεπάζω με 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Αδειάζω τη μισή γέμιση με το Φρέσκο Φλώρινας και στρώνω με ένα κουτάλι. Ραντίζω με δύο γεμάτες κουτάλες κρέμα. Τσαλακώνω 2 φύλλα κρούστας και σκεπάζω τα υλικά. Βουτυρώνω τα φύλλα και ραντίζω με ακόμη δύο κουτάλες κρέμα. Απλώνω την υπόλοιπη γέμιση και γυρίζω τα φύλλα που περισσεύουν από τη φόρμα ώστε να καλύψω τη γέμιση. Ραντίζω με δύο κουτάλες κρέμα και σκεπάζω την πίτα με 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους.
-
Τοποθετώ τη φόρμα μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνω την πίτα για 50, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνω να γίνει χλιαρή ή να κρυώσει και την σερβίρω.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️