προορισμός…γεύση!

Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!

pinit
0 Add to Favorites

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

Prep Time 15 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες

  2. Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά

  3. Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό

  4. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω

  5. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα

  6. Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγκας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι

  7. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα

  8. Γεμίζω με τη ρεγκοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγκας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι

author-sign

Δείτε επίσης...