Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες
-
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά
-
Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό
-
Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω
-
Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα
-
Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγκας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι
-
Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα
-
Γεμίζω με τη ρεγκοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγκας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι