προορισμός…γεύση!

Ένα νόστιμο φαγητό, που το συνηθίζουν πολύ στην Κρήτη. Για τα «τσιγαριαστά» χόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή. Δοκιμάστε με λάπαθα, καυκαλήθρες, ζοχούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Για την πέρκα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Πλένω καλά την πέρκα και ελέγχω για τυχόν κοκκαλάκια

  3. Αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα κομμάτια σε ένα ταψάκι

  4. Σκορπίζω τις φέτες πορτοκαλιού και το μαραθόσπορο, ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού και ψήνω το ψάρι για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι οι φέτες)

  5. Αποσύρω από το φούρνο και σκεπάζω για να διατηρηθεί ζεστό

  6. Για τα χόρτα: Πλένω και καθαρίζω καλά όλα τα χορταρικά, πετάω τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκόβω

  7. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  8. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκια) και το πράσο και τσιγαρίζω για 2-3 λεπτά

  9. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τα χορταρικά (σπανάκι, άγρια χόρτα, μυρώνια) και τσιγαρίζω ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν

  10. Προσθέτω τις ντομάτες και ½ φλιτζάνι νερό, αλατίζω και αφήνω να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου

  11. Προσθέτω τον άνηθο, τον μάραθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω

  12. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά

  13. Σερβίρω, μοιράζοντας από 2-3 μεγάλες κουταλιές χόρτα σε κάθε πιάτο και τοποθετώ 1 μερίδα ψάρι στο καθένα

Keywords: περκα με πορτοκαλι στο φουρνο χορτα τσιγαριαστα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση