προορισμός…γεύση!

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

μαρεγκα με κακαο, κρεμα ροδακινου και φρεσκα κοκκινα φρουτα

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 40 min Cook Time 3 hour Rest Time 1 min Total Time 3 hrs 41 mins Servings: 6 Best Season: Summer

Περιγραφή

Δροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη βάση:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 110°C.

    blank
  2. Bάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ (πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός). Ξεκινάω το χτύπημα με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές κορυφές. Δυναμώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το κρεμόριο, το αλάτι και τη βανίλια. Αφού ενσωματωθούν στα ασπράδια, αρχίζω να προσθέτω τη ζάχαρη, σταδιακά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφού έχω ρίξει όλη τη ζάχαρη, χτυπάω για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κακάο, πασπαλιστά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

    blank
  3. Σχεδιάζω με το μολύβι ένα κύκλο 22-24 εκ., διάμετρο επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το γυρίζω ανάποδα (η μολυβιά να είναι από κάτω) και το τοποθετώ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω όλη τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι απλώνω τη μαρέγκα σε όλη τη διάμετρο του κύκλου, δημιουργώντας μικρές «λακούβες» διάσπαρτες.

    blank
  4. Χαμηλώνω το φούρνο στους 70°C και βάζω τη μαρέγκα. Ψήνω για 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει. Κλείνω το φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα για 2 ώρες περίπου να κρυώσει (μέσα στο φούρνο).

    blank
  5. Βγάζω τη μαρέγκα και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    blank

Κρέμα:

  1. Bάζω τους κύβους των ροδάκινων και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πουρές. Κρατάω τον πουρέ σε ένα μπολ μέχρι την ώρα που θα τον χρησιμοποιήσω.

    blank
  2. Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα το μετρημένο νερό και την ζελατίνη (πασπαλιστά) και τα αφήνω για 5 λεπτά. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τον πουρέ ροδάκινων, ανακατεύω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

    blank
  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω τον πουρέ ροδάκινων και ανακατεύω καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Τοποθετώ τη βάση στην πιατέλα και απλώνω την κρέμα ροδάκινου. Στρώνω με το κουτάλι, δημιουργώντας μικρές «λακούβες». Τέλος, στολίζω με φρέσκα κεράσια και μύρτιλα πασπαλίζω με λίγη σκόνη κακάο και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαρεγκα κακαο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση