προορισμός…γεύση!

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

μαρεγκα με κακαο, κρεμα ροδακινου και φρεσκα κοκκινα φρουτα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 3 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 3 ώρες 41 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Περιγραφή

Δροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 110°C.

    blank
  2. Bάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ (πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός). Ξεκινάω το χτύπημα με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές κορυφές. Δυναμώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το κρεμόριο, το αλάτι και τη βανίλια. Αφού ενσωματωθούν στα ασπράδια, αρχίζω να προσθέτω τη ζάχαρη, σταδιακά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφού έχω ρίξει όλη τη ζάχαρη, χτυπάω για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κακάο, πασπαλιστά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

    blank
  3. Σχεδιάζω με το μολύβι ένα κύκλο 22-24 εκ., διάμετρο επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το γυρίζω ανάποδα (η μολυβιά να είναι από κάτω) και το τοποθετώ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω όλη τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι απλώνω τη μαρέγκα σε όλη τη διάμετρο του κύκλου, δημιουργώντας μικρές «λακούβες» διάσπαρτες.

    blank
  4. Χαμηλώνω το φούρνο στους 70°C και βάζω τη μαρέγκα. Ψήνω για 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει. Κλείνω το φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα για 2 ώρες περίπου να κρυώσει (μέσα στο φούρνο).

    blank
  5. Βγάζω τη μαρέγκα και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    blank

Κρέμα:

  1. Bάζω τους κύβους των ροδάκινων και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πουρές. Κρατάω τον πουρέ σε ένα μπολ μέχρι την ώρα που θα τον χρησιμοποιήσω.

    blank
  2. Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα το μετρημένο νερό και την ζελατίνη (πασπαλιστά) και τα αφήνω για 5 λεπτά. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τον πουρέ ροδάκινων, ανακατεύω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

    blank
  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω τον πουρέ ροδάκινων και ανακατεύω καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Τοποθετώ τη βάση στην πιατέλα και απλώνω την κρέμα ροδάκινου. Στρώνω με το κουτάλι, δημιουργώντας μικρές «λακούβες». Τέλος, στολίζω με φρέσκα κεράσια και μύρτιλα πασπαλίζω με λίγη σκόνη κακάο και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαρεγκα κακαο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση