προορισμός…γεύση!

Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

μανιταρια φρικασε

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 35 min Rest Time 1 min Total Time 56 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Όταν τελειώσει το 20λεπτο μαγείρεμα, τις βγάζω από την κατσαρόλα, τις λιώνω σε ένα πιάτο με ένα πιρούνι και ρίχνω τον πουρέ στην κατσαρόλα. Αντί για αυγολέμονο, ανακατεύω το χυμό λεμονιού με 4 – 5 κουτ. σούπας ταχίνι και ρίχνω αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα τα τελευταία 5 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Το άμυλο του πουρέ της πατάτας και το μείγμα του ταχινού «δένουν» τέλεια τη σούπα και την κάνουν απολαυστικά κρεμώδη.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίχνω τα κομμένα μανιτάρια. Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να ροδίσουν και να σωθεί γρήγορα το νερό που θα βγάλουν. Προσέχω πολύ να μην χαμηλώσω τη φωτιά, γιατί τότε το νερό δεν θα προλάβει να εξατμιστεί και τα μανιτάρια θα βράσουν αντί να τηγανιστούν. Μόλις ροδίσουν καλά, ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και πασπαλίζω με αλάτι. Το αλάτι βοηθά τα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους και να «μαραθούν», να χάσουν, δηλαδή, τον όγκο τους σύντομα. Αχνίζω τα υλικά για 1 – 2 λεπτά και, όταν μαλακώσουν και «πέσουν» ρίχνω όσο από το ζωμό χρειαστεί ώστε τα υλικά απλώς να καλυφθούν. Χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνω τον άνηθο και τον πάπρικα, ρίχνω λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    blank
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός ή τον αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταδιακά, προσθέτω το χυμό λεμονιού, σε αργή ροή, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω κρεμώδες, αφράτο αυγολέμονο. Με την κουτάλα της σούπας ρίχνω πολύ αργά και προσεκτικά όσο καυτό ζουμί μπορώ να πάρω από την κατσαρόλα με τα μανιτάρια, χτυπώντας ασταμάτητα. Μόλις το αυγολέμονο ζεσταθεί καλά το αδειάζω στην κατσαρόλα και την ανακινώ για να απλωθεί παντού. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μανιταρια φρικασε

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση