προορισμός…γεύση!

Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη.

pinit
0 Add to Favorites

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Prep Time 10 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr Servings: 1

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μικρό βαθύ μεταλλικό μπολ ρίχνω το νερό και τα φύλλα της ζελατίνας και τα αφήνω να μαλακώσουν καλά και όσο γίνεται να διαλυθούν

  2. Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί πλήρως

  3. Προσθέτω τη γλυκόζη ανακατεύοντας απαλά με ένα πινέλο σιλικόνης

  4. Προσθέτω το βούτυρο, τη γλυκερίνη και τη βανίλια και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά

  5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, κατεβάζω το μπολ από τη φωτιά

  6. Σε μια μεταλλική λεκάνη ρίχνω τη μισή ποσότητα ζάχαρης, κάνω μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της γλυκόζης

  7. Ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις παίρνοντας ποσότητα ζάχαρης από τα πλάγια και φέροντάς τη προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με το υγρό και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μπάλα

  8. Σε μια λεία επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας) αδειάζω την υπόλοιπη ζάχαρη

  9. Τοποθετώ τη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενσωματώσω όλη την υπόλοιπη ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη

  10. Κόβω την ζαχαρόπαστα σε όσα κομμάτια θέλω (ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλω να φτιάξω) και την χρωματίζω με 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπαστικής

  11. Ανοίγω σε φύλλο το κάθε χρώμα, με τη βοήθεια του πλάστη (αν χρειαστεί πασπαλίζω με λίγη επιπλέον άχνη για να μη κολλήσει, όπως κάνω και με το άνοιγμα των φύλλων για πίτες) και διακοσμώ τις δημιουργίες μου

author-sign

Δείτε επίσης...