προορισμός…γεύση!

Μήπως έχετε ακουστά για την Rainbow soup; Μια νόστιμη και χρωματιστή σούπα που μας έρχεται απευθείας από την Αμερική! Πρόκειται για μια πολύχρωμη λαχανόσουπα ελαφριά και πεντανόστιμη.
Μετά το υπερβολικό φαγητό των γιορτών, η σούπα είναι η καλύτερη λύση για να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας όπως ήταν πριν! Ή μπορούμε να την απολαύσουμε σε ένα ελαφρύ βραδινό, άλλωστε όπως ξέρετε το ελαφρύ δείπνο βοηθάει πολύ όσους υποφέρουν από αϋπνίες.
Πώς θα την φτιάξετε;

Rainbow soup για 4 άτομα
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στα 4
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
½ καρότο, κομμένο σε μέτριες φέτες
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα σαφράν
1 πρέζα κανέλα
½ κονσέρβα από ντομάτα κονκασέ
150 γραμ. σέσκουλα ή σπανάκι, πλυμένα, στεγνωμένα & χοντροκομμένα
300 γραμ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1.200 ml ζωμό λαχανικών ή πουλερικών
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και το καρότο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο για 5 έως 10 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Όλα αυτά τα συστατικά θα δώσουν τη σωστή γεύση και το άρωμα που χρειάζετε σε μια σούπα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε τα σέσκουλα ή το σπανάκι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
* Φυσικά η επιλογή των λαχανικών είναι αυτή που σας προτείνω εγώ. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ότι σας αρέσει, αρκεί να είναι πολύχρωμα και να τα κόψετε σε ισομεγέθη κομμάτια.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *