destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

: 2 πίτσες
: 15 min
: 30 min
           
: 30 min

Πεντανόστιμη και γρήγορη πίτσα με φλογάτα παντζάρια, ντοματίνια και «δυνατό» μπλε τυρί. Αν τα παντζάρια είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια για να μπορούν να ψηθούν σωστά.

Υλικά
  • Για τις βάσεις
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 18-20 γρ. μαγιά, ξηρή (2 φακελάκια)
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 600 γρ. σταρένιο αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το σκεύος
  • Για την επιφάνεια:
  • 3 παντζάρια φρέσκα με τους μίσχους τους, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά.
  • Βήμα 2 Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα νερού-μαγιάς, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Χτυπάω τα υλικά αυτά με το μίξερ για 1 λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τελείως. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μπολ με τη μαγιά και ανακατεύω με τα χέρια για 8 – 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει μια εύπλαστη μάζα που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μπάλα. Τις λαδώνω πολύ ελαφρά.
  • Βήμα 5 Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο με την κρέμα σκόρδου. Ανοίγω το κάθε ζυμάρι σε μακρόστενη πίτσα και το μεταφέρω σε μια μεγάλη λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω την επιφάνεια με το μείγμα ελαιόλαδο-σκόρδο και σκορπίζω την τριμμένη μοτσαρέλα. Σκορπίζω τα παντζάρια (και τους τρυφερούς μίσχους τους), τα ντοματίνια και το μπλε τυρί.
  • Βήμα 6 Αλείφω τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει η ζύμη. Τις σερβίρω αμέσως, ζεστές.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.