προορισμός…γεύση!

Το Overoll Croissanterie, άνοιξε τις πόρτες του για τους λάτρεις του κρουασάν πριν από περίπου ένα μήνα στο κέντρο της Αθήνας, στην Πραξιτέλους 27. Η ιδέα προήλθε από τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους ζαχαροπλάστες, τον Άλκη Ζέρβα, τον Ιωάννη Κίκιρα και τον Σπύρο Παππά, οι οποίοι είχαν την επιθυμία να φέρουν και στην Αθήνα, τη νοστιμιά του Γαλλικού κρουασάν.

Στην καθημερινή τους ζωή, οι τρεις συνεργάτες καλούνται να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά και περίτεχνα εδέσματα, όμως η ζεστασιά και νοστιμιά της σφολιάτας, αποτελούσε και αποτελεί μεγάλη αγάπη και των τριών. Από αυτή την αγάπη, ξεκίνησε και το όραμά τους, να καταφέρουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, την πρώτη αυθεντική croissanterie της Αθήνας, με γεύσεις που θυμίζουν Γαλλία.

Η έμπνευση για το προϊόν αλλά και το ευρύτερο ύφος του μαγαζιού, ήρθε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία και το Lune Croissanterie και το Rollers Bakehouse. Το ένα πιο industrial και το άλλο πιο ζεστό και cozy, έδωσαν έμπνευση στους συνεργάτες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον με ζεστό χαρακτήρα και funky διάθεση και χρώματα.

Μπαίνοντας στον χώρο του Overoll ή και από το δρόμο ακόμα, φαίνεται η βιτρίνα με τα κρουασάν, η οποία καλεί τους περαστικούς να δοκιμάσουν, αν προλάβουν! Ο σκοπός του open space χώρου, έχει να κάνει με την αίσθηση που ήθελαν να προκαλέσουν, αυτήν του ότι όλοι μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης λειτουργεί εν μέρει σαν συμμέτοχος ή παρατηρητής της δημιουργίας ενός κρουασάν, και του δημιουργείται αυτή η αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς που ήθελαν να πετύχουν ο Άλκης, ο Γιάννης και ο Σπύρος.

Όσον αφορά στο προϊόν, από την αρχή της συνεργασίας τους και οι τρεις ζαχαροπλάστες είχαν αποφασίσει ότι δεν θα θυσιάσουν ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των κρουασάν τους. Γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν τα καλύτερα υλικά, από το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι τα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται για κάθε ένα κρουασάν. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καφέ, με επιλεγμένο συνεργάτη την Taresso με τον artisanal καφέ της.

Overoll Croissanterie
Πραξιτέλους 27, Αθήνα
Το Overoll είναι ανοικτό τις καθημερινές από τις 8:00 μέχρι τις 16:00.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: