προορισμός…γεύση!

Ένα μαγειρικό ταξίδι στην Αμερική για να γνωρίσετε ποιες είναι οι συνταγές-σύμβολα των πολιτειών της. Κάθε μια από αυτές τις συνταγές έχει ταυτιστεί με την πολιτεία και αν ποτέ βρεθείτε θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Μοντάνα (Montana)
Huckleberries | Ένας είδος μύρτιλου που χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλες τις συνταγές της Μοντάνα. Μαρμελάδα, πίτες, τάρτες, παγωτά…

Νέα Υόρκη (New York)
Cheesecake New York | Η Νέα Υόρκη είναι μια πολυπληθής μεγαλούπολη μεταναστών. Δύσκολο να αποφασίσει κάποιος, πιο είναι το χαρακτηριστικότερο φαγητό. Τα bagels, το παστράμι, τα hot dogs; Ίσως το Cheesecake που φέρει το όνομά της και διαφέρει από όλα τα άλλα, με βελούδινη κρέμα που ψήνεται στο φούρνο.

Νεβάδα (Nevada)
Shrimp cocktail | Ένα απλό πιάτο με μαγειρεμένες γαρίδες, οι οποίες κρυώνονται και σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα και μια φέτα λεμόνι. Η σάλτσα είναι συνήθως ένα μείγμα από κέτσαπ, tabasco, worcestersire και λεμονι.

Νέο Μεξικό (New Mexico)
Frito pie | Είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Μια πίτα που θυμίζει αρκετά την γνωστή πίτα του βοσκού. Πικάντικος κιμάς, λαχανικά και μπαχαρικά κάτω από μια στρώση από τραγανά τσιπς καλαμποκιού.

Νεμπράσκα (Nebraska)
Runza | Το Runza είναι ένα κλειστό σάντουιτς με κιμά, λάχανο, σάλτσα και καρυκεύματα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1949 στην πρωτεύουσα της Νεμπράσκα, το Λίνκολν αλλά μετά από 70 χρόνια έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη την Αμερική.

Νιού Τζέρσεϊ (New Jersey)
Pork roll sandwich | Το εμβληματικό σάντουιτς του Νιου Τζέρσεϊ με ψητό χοιρινό, αυγό και αμερικανικό τυρί και αφράτο ψωμάκι μπέργκερ.

Νιου Χάμσαϊρ (New Hampshire)
Boiled dinner | Το «βραστό δείπνο» είναι παραδοσιακό πιάτο του Νιού Χάμσαϊρ. Αποτελείται από κορν μπιφ, λάχανο και πολλά ριζώδη λαχανικά. Πατάτες, παστινάκι, καρότα, γογγύλια και κρεμμύδια. Ότι περισσέψει από το βραδινό, κόβεται σε κύβους και τηγανίζεται στο πρωινό της επόμενης μέρας.

Νότια Καρολίνα (South Carolina)
Frogmore stew | Ένα είδος βραστού με 4 βασικά συστατικά. Γαρίδες, καλαμπόκι, φρέσκες πατάτες και καπνιστό λουκάνικο. Σε πολλές εκδοχές προστίθενται μπλε καβούρι και κρεμμύδια.

Νότια Ντακότα (South Dakota)
Chislic | Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νότια Ντακότα από έναν ρώσο μετανάστη πριν από 100 χρόνια. Τι ακριβώς είναι; Τηγανητοί κύβοι κρέατος. Μπορεί να είναι από πρόβατο ή αρνί αλλά υπάρχουν και οι εκδοχές με κρέας κυνηγιού.

Ντέλαγουερ (Delaware)
Dilly crab dip | Ένα ζεστό ντιπ που περιλαμβάνει κρέας καβουριού, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, άνηθο και λεμόνι. Συνήθως το προσθέτουν σαν spread στο σάντουιτς ή με κράκερς.

Οκλαχόμα (Oklahoma)
Fried pie | Οι περίφημες τηγανητές πίτες της Οκλαχόμα ξεκίνησαν στην μικρή πόλη Springer. Αυτή η γλυκιά λιχουδιά είναι μια μικρή πιτούλα γεμισμένη με φρούτα που τηγανίζεται μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα.

Όρεγκον (Oregon)
Dungeness Crab | Αρκετές οι διάσημες συνταγές του Όρεγκον αλλά αυτό για το οποίο περηφανεύονται είναι τα καβούρια Dungeness.

Ουάϊόμινγκ (Wyoming)
Buffalo jerky | Το jerky είναι ένα άπαχο κρέας κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Αφυδατώνονται για να αποφευχθεί η αλλοίωση και πασπαλίζεται με αλάτι. Αυτές οι λωρίδες κρέατος προστείθονται σε διάφορες άλλες συνταγές για περισσότερη γεύση.

Ουάσινγκτον (Washington)
Half smoke | Ένας τύπος hot dog που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από το κλασικό. Πικάντικο και με χοντροαλεσμένο κρέας που συχνά είναι μισό χοιρινό και μισό βοδινό αλλά πάντα καπνιστό. Συμπληρώνεται με κρεμμύδια και σάλτσα τσίλι.

Ουισκόνσιν (Wisconsin)
Cheese curds | Το cheese curd είναι τσένταρ που δεν έχει παλαιώσει. Παραδοσιακά, διαχωρίζεται από τον ορό γάλακτος κατά τη διάρκεια της παρασκευής του τυριού και κατόπιν κόβετε σε φέτες. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο, είναι ένας χαρακτηριστικός ήχος τριξίματος όταν το μασάμε. Συνήθως σερβίρετε σε μικρές τηγανητές μπουκίτσες.

Οχάιο (Ohio)
Buckeyes | Ένα μικρό φοντάν φυστικοβούτυρου, μερικώς βουτηγμένο σε σοκολάτα που αφήνει ορατό έναν κύκλο από το φυστικοβούτυρο. Ονομάστηκε έτσι λόγω της ομοιότητάς του με το δηλητηριώδες καρύδι του δέντρου buckeye του Οχάιο.

Πενσυλβάνια (Pennsylvania)
Shoofly pie | Πρόκειται για μια γλυκιά πίτα με μελάσα. Η πλούσια γεύση της ενισχύεται από gooey syrup, καστανή ζάχαρη και ένα τραγανό κραμπλ στην επιφάνεια.

Ρόουντ Άιλαντ (Rhode Island)
Fried clams | Ένα εμβληματικό street food είναι οι τηγανητές αχιβάδες. Μοιάζουν με beignet αφού περιβάλλονται από ένα τραγανό, χρυσοκάστανο εξωτερικό ενώ το εσωτερικό του παραμένει μαλακό. Συνήθως συνοδεύεται με ταμπάσκο, λεμόνι ή σάλτσα ταρτάρ.

Τενεσί (Tennessee)
Banana pudding | Ο νότος λατρεύει την πουτίγκα μπανάνας σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάθε Οκτώβριο να διοργανώνουν το Εθνικό φεστιβάλ Πουτίγκας μπανάνας στο Centerville του Τενεσί.

Τέξας (Texas)
Chili | Το τσίλι είναι το επίσημο πιάτο του Τέξας με την πιο διαδεδομένη παραλλαγή του, το τσίλι con carne. Το Texas Chili παρασκευάζεται συνήθως με καυτερές πιπεριές και βοδινό κρέας και μερικές φορές σερβίρεται με φασόλια pinto.

Τζόρτζια (Georgia)
Peach cobbler | Ένα εύκολο και απόλυτα καλοκαιρινό επιδόρπιο με ζουμερά ροδάκινα. Αφού στρωθούν σε ένα σκεύος, καλύπτονται από μια χοντρή κρούστα και ψήνονται μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μελώσουν τα φρούτα. Συνήθως σερβίρεται με παγωτό.

Βόρεια Καρολίνα (North Carolina)
Sweet potato pie | Μια εμβληματική πίτα της Βόρειας Καρολίνα από λιωμένες γλυκοπατάτες που ανακατεύονται με γάλα, ζάχαρη και μπαχαρικά, στρώνονται σε μια λεπτή ζύμη τάρτας και ψήνονται. Κλασική πίτα για το γεύμα των Ευχαριστιών.

Βόρεια Ντακότα (North Dakota)
Knoephla soup | Είναι η αγαπημένη σούπα όλων των εποχών για την Βόρεια Ντακότα. Το knoephla είναι ένα είδος ζυμαρικού που προστείθεται στη σούπα και της δίνει και το όνομά του. Αρκετά πηχτή που περιλαμβάνει συνήθως πατάτες και κοτόπουλο.

Φλόριντα (Florida)
Key Lime pie | Μια κλασική τάρτα λάιμ που φτιάχνεται από χυμό λάιμ, κρόκους αυγών και ζαχαρούχο γάλα. Μπορεί να σερβιριστεί με ή και χωρίς επικάλυψη μαρέγκας ή σαντιγί. Το όνομά της το κερδίζει από τα μικρά key limes, τα οποία είναι πιο αρωματικά από αυτά που γνωρίζουμε.

Χαβάη (Hawaii)
Saimin | Το saimin, είναι το εθνικό πιάτο της Χαβάης. Πρόκεται για μια σούπα με λεπτά νούντλς, ζωμό dashi με γαρίδες, χοιρινό και αυγά. Ένα πιάτο με αρκετές επιρροές από την Ιαπωνία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες που έχει γίνει το αγαπημένο των χαβανέζων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *