προορισμός…γεύση!

Ένα μαγειρικό ταξίδι στην Αμερική για να γνωρίσετε ποιες είναι οι συνταγές-σύμβολα των πολιτειών της. Κάθε μια από αυτές τις συνταγές έχει ταυτιστεί με την πολιτεία και αν ποτέ βρεθείτε θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Άιοβα (Iowa)
Breaded Pork Tenderloin | Ένα είδος σάντουιτς, αρκετά γενναιόδωρο σε μέγεθος, που περιλαμβάνει ένα παναρισμένο χοιρινό φιλέτο, τηγανισμένο, μαζί με μαλακό ψωμάκι μπέργκερ. Σερβίρετε μαζί με διάφορα τουρσιά, μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδια, μαγιονέζα ή μουστάρδα.

Άινταχο (Idaho)
Finger steaks | Για όποιον δεν έχει δοκιμάσει ποτέ Idaho Figner Steaks… χάνει. Πρόκειται για τραγανές, παναρισμένες και τηγανισμένες λωρίδες από μοσχαρίσιο κρέας που σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα.

Αλαμπάμα (Alabama)
Southern Lane Cake | Το διάσημο Lane Cake, έχει επίσημα αναγνωριστεί ως η εμβληματική συνταγή της Αλαμπάμα από το 2016. Η συνταγή επινοήθηκε από τον Rylander Lane το 1898 και περιείχε μπέρμπον, σταφίδες, φυστίκια πεκάν και ινδοκάρυδο.

Αλάσκα (Alaska)
Salmon | Τα νερά της Αλάσκα φιλοξενούν τουλάχιστον 5 διαφορετικά είδη σολομού. Κάθε χρονιά, μαζεύονται πάνω από 100 εκατομμύρια σολομοί, κάνοντας την Αλάσκα μια από τις πιο πολύτιμες αμερικανικές αγορές. Ο σολομός, είτε καπνιστός, είτε ψητός, είτε ποσέ είναι το καλύτερο πιάτο του τελευταίου συνόρου των ΗΠΑ.

Αριζόνα (Arizona)
Chimichangas | Το Τσιμιτσάνγκα είναι ένα τηγανητό μπουρίτο που λατρεύουν στην Αριζόνα. Αποτελείται από ρύζι, τυρί, αποξηραμένο κρέας και κοτόπουλο τυλιγμένα με πίτα τορτίγια. Μετά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτα, γουακαμόλε και κρέμα γάλακτος.

Αρκάνσας (Arkansas)
Biscuits and Chocolate Gravy | Η αγαπημένη απόλαυση του πρωινό στο Αρκάνσας είναι τα αφράτα μπισκότα βουτυρογάλακτος που «κολυμπάνε» σε μια πλούσια, σπιτική σάλτσα σοκολάτας.

Βερμόντ (Vermont)
Maple Syrup | Μπορεί να μην πρόκειται για συνταγή που μπορείς να σερβίρεις αλλά σίγουρα το maple syrup είναι το πιο εμβληματικό υλικό του Βερμόντ. Το σιρόπι σφενδάμου «λούζει» σχεδόν όλα τα γλυκά της πολιτείας και το αγαπούν πολύ.

Βιρτζίνια (Virginia)
Brunswick stew | Ένα ιδιαίτερο στιφάδο που περιλαμβάνει αρκετά ετερόκλητα υλικά. Ντομάτες, καλαμπόκι, φασόλια, ψιλοκομμένο κρέας. Σήμερα χρησιμοποιούν περισσότερο το κοτόπουλο αλλά κάποιοι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να περιέχει βοδινό ή χοιρινή σπάλα. Παλιότερα παρασκευαζόταν και με κυνήγι.

Γιούτα (Utah)
Funeral potatoes | Παράδοξο όνομα για συνταγή αν και έχει εξήγηση. Παρασκευάζεται από τριμμένες ή κομμένες σε κύβους πατάτες, τυρί και κρεμώδη σούπα κονσέρβας. Σερβίρετε με τραγανά κράκερς ή τσιπς και σερβίρετε συνήθως στο παραδοσιακό τραπέζι μετά την κηδεία.

Δυτική Βιρτζίνια (West Virginia)
Pepperoni rolls | Μαλακά ρολάκια ζύμης γεμισμένα με πεπερόνι και μοτσαρέλα. Η ιστορία τους ξεκίνησε ως εύκολο φαγητό για τους ανθρακωρύχους αφού δεν χρειαζόταν ψυγείο και μπορούσαν να μεταφερθούν σε μικρά πακέτα.

Ιλινόι (Illinois)
Chicago deep dish pizza | Η πίτσα τύπου Σικάγο είναι η πιο χαρακτηριστική συνταγή του Ιλινόις. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1943 στην Pizzeria Uno. Παρασκευάζεται σε βαθύ ταψί και περιλαμβάνει 2 στρώσεις ζύμης στρωμένες με αρκετή ποσότητα σάλτσα και τυριού.

Ιντιάνα (Indiana)
Sugar Cream Pie | Μια υπέροχη τάρτα με απαλή, γλυκιά κρέμα και αρώματα βανίλιας, κανέλας και μοσχοκάρυδου. Η ζύμη της είναι πολύ βουτυράτη και τριφτή.

Κάνσας (Kansas)
Bierocks | Όποιος επισκευφθεί το Κάνσας είναι αδύνατον να μη δοκιμάσει τα bierocks. Ένα είδος μικρής, σκεπαστής πίτας, γεμισμένης με λάχανο, κρέας και κρεμμύδια. Σερβίρετε σε όλα τα εστιατόρια αλλά θα τα βρείτε και σε φούρνους.

Κεντάκι (Kentucky)
Bourbon balls | Κλασικό γλυκό του Κεντάκι με γεύση μπέρμπον. Μοιάζουν με τρουφάκια και περιέχουν καβουρδισμένα πεκάν και μια επικάλυψη από γλυκόπικρη σοκολάτα.

Κονέκτικατ (Connecticut)
Hot lobster rolls | Το hot lobster roll είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η ονομασία του. Ένα ζεστό ρολό ζουμερού αστακού που σερβίρετε περιχυμένο από λιωμένο βούτυρο μέσα σε ένα φρυγανισμένο ψωμάκι για χοτ ντογκ. Απλό αλλά πολύ νόστιμο.

Καλιφόρνια (California)
Sourdough bread | Θρυλικό το προζυμένιο ψωμί για τους καλιφορνέζους που το κατατάσσουν στις πιο διάσημες συνταγές της πολιτείας.

Κολοράντο (Colorado)
Rocky Mountain oysters | Το πιο δημοφιλές -ή τουλάχιστον το πιο περιζήτητο- έδεσμα του Κολοράντο είναι τα στρείδια Rocky Mountain. Δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε, αφού ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητούς όρχεις ταύρου που θα βρείτε σε όλες τις γαστρονομικές παμπ της πολιτείας.

Λουιζιάνα (Louisiana)
Po-boy sandwich | Ένα τεράστιο σάντουιτς που ανάμεσα σε δύο φέτες γαλλικού ψωμιού, στοιβάζονται ψητό μοσχαρίσιο κρέας, μαρούλι, ντομάτα, τουρσιά, τηγανητές γαρίδες, στρείδια… Φυσικά περιέχει κάποια σάλτσα ή μαγιονέζα.

Μασαχουσέτη (Massachusetts)
New England clam chowder | Κρέμωδης σούπα με αχιβάδες Νέας Αγγλίας, πατάτες και μπέικον. Είναι μια comfort, χορταστική συνταγή που παρασκευάζεται πολύ εύκολα.

Μέιν (Maine)
Lobster rolls | Ένα σάντουιτς με τρυφερό κρέας αστακού που σερβίρεται σε ψωμάκι τύπου hot dog. Η γέμιση περιέχει μαγιονέζα, σέλερι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Μέριλαντ (Maryland)
Crab cakes | Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι τα crab cakes ξεκίνησαν από τους αμερικανούς ιθαγενείς στην περιοχή Chesapeake Bay και είναι από τα πρώτες συνταγές που υιοθέτησαν και οι ευρωπαίοι άποικοι. Η αφαίρεση του ψαχνού των καβουριών είναι αρκετά δύσκολη αλλά η γεύση που προσφέρουν θα σας αποζημιώσουν.

Μιζούρι (Missouri)
Toasted ravioli | Τα τηγανητά ραβιόλια πρωτοπαρουσιάστηκαν στην ιταλοαμερικανική γειτονιά του St. Louis. Η ιστορία λέει ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’40, ένας σεφ έριξε κατά λάθος ένα ραβιόλι στη φριτέζα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η πιο διάσημη συνταγή του Μιζούρι.

Μινεσότα (Minnesota)
Juicy Lucy | Το Juicy Lucy είναι ένα κλασικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γεμιστό με τυρί το οποίο λιώνει και το διατηρεί πολύ ζουμερό.

Μίσιγκαν (Michigan)
Mackinac Island fudge | Η ιστορία του γλυκίσματος πηγαίνει πίσω για πάνω από 100 χρόνια, όταν μια νεοσύστατη βιοτεχνία ζαχαρωτών του νησιού Mackinac ξεκίνησε την παραγωγή του. Ένα μείγμα από βούτυρο, γάλα, κακάο και άχνη γίνονται ένα είδος πάστας που αφού παγώσει, κόβεται σε κύβους.

Μισισίπι (Mississippi)
Fried catfish | Τα φιλέτα του γατόψαρου, βουτώνται σε ένα λεπτό είδος κουρκουτιού και τηγανίζοντας ώστε να γίνουν τραγανά. Ένα είδος γατόψαρου που γνωρίζουμε στην Ελλάδα είναι ο γουλιανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *