destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

: 12
: 20 min
: 25 min

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!

Υλικά
  • Για τα muffins
  • 180 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 190 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 80 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • Για την καραμέλα
  • ½ κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 170 γρ. βουτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω ελαφρά 12 θήκες για μάφινς και βάζω από μια χάρτινη θήκη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το ξύδι και αφήνω το μείγμα για 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν. Διαλύω τον στιγμιαίο καφέ στο νερό και το προσθέτω το μείγμα. Τέλος, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι μέσα στο μπολ και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τελευταίο προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 3 Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω στο φούρνο για 23-25 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Για την σάλτσα καραμέλας: Αλείφω ένα κατσαρολάκι με το σπορέλαιο και ρίχνω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Βήμα 5 Αφήνω το μείγμα να βράσει για 6-8 λεπτά χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια σκούρα, υγρά καραμέλα.
  • Βήμα 6 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αδειάζω την καραμέλα σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Βήμα 7 Αφού κρυώσει, περιχύνω τα muffins και σερβίρω. Όση καραμέλα περισσέψει τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδα. Επειδή στο ψυγείο θα σφίξει, όταν την χρειαστώ, την ζεσταίνω λίγο στα μικροκύματα ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξαναρευστοποιηθεί.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.