προορισμός…γεύση!

Ήρθε ή ώρα να σας συστήσω ακόμη ένα αστέρι της Γαλλικής γαστρονομίας! Για τον Mathieu Pacaud, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη αφού από «κούνιας» ζούσε με εικόνες υψηλής γαστρονομίας.
Με πατέρα τον Bernard Pacaud, σεφ του εστιατορίου L’Ambroisie, με 3 αστέρια Michelin από το 1988, ο Mathieu Pacaud αποφασίζει στα 15 του πως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και εκείνος πιο σοβαρά με τη μαγειρική και ξεκινά στις κουζίνες του Benoît Guichard στο εστιατόριο Jamin (πρώην μαθητή του μεγάλου Robuchon). Στη συνέχεια έγινε μέλος της ομάδας του Eric Briffard στο Plaza Athénée.

Restaurant l’Ambroisie

Τα όνειρα του δεν σταματάνε εδώ και αποφασίζει να ταξιδέψει ως το Λίβανο όπου θα είναι σεφ σε πολλά εστιατόρια.
Οι ρίζες του όμως από τη Κορσική τον κάνουν να επιστρέψει πίσω το 2003 στο εστιατόριο Ambroisie, δίπλα στον πατέρα του. Ξεκινά από το πρώτο σκαλί και σιγά σιγά με ατελείωτες ώρες δουλειάς και πρωτότυπες δημιουργίες καταφέρνει να γίνει σεφ στα 28 του.
Το 2015, ο Mathieu Pacaud ανοίγει τα πρώτα του εστιατόρια, το Hexagon και το Histoires και τα δύο κάτω από την ίδια στέγη, κοντά στο Τροκαντερό του Παρισιού. Ένα χρόνο μετά και τα δύο εστιατόρια ανταμείβονται από αστέρια Michelin: ένα αστέρι για το Hexagon όπου ο σεφ δημιουργεί και ξυπνά με το δικό του στυλ τη κλασική γαλλική κουζίνα, και δύο αστέρια για το Histoires, ένα ιδιαίτερο εστιατόριο που το ονόμαζε και ο ίδιος εργαστήριο μαγειρικής, στο οποίο εφευρίσκει νέες αλχημείες.
Και δεν σταματά εδώ, αφού ο Mathieu Pacaud αναλαμβάνει στα τέλη του 2016 έναν άλλο δυνατό και ιστορικό θεσμό στο Παρίσι: το διάσημο εστιατόριο Divellec.

Restaurant Divellec

Θα καταφέρει να δώσει μια νέα νότα φρεσκάδας στην «θαλασσινή» κουζίνα. Νέα ατμόσφαιρα και μεγάλη επιτυχία, το θάρρος και οι σκέψεις του σεφ θα ανταμειφθούν με ένα ακόμα αστέρι στον οδηγό Michelin 6 μήνες μετά το άνοιγμα του.
Οι ρίζες του δυνατές, αφήνοντας για λίγο το Παρίσι, αποφασίζει να ανοίξει ένα εξαιρετικό εστιατόριο για τους καλοκαιρινούς μήνες στην καρδιά του κτήματος του Murtoli στη Κορσική. Θέλει με αυτό το τρόπο να αξιοποιήσει τα τοπικά προϊόντα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.
Αρχές του 2018, ο Mathieu Pacaud αποφασίζει να δουλέψει σκληρά στην πρόσφατη του αγορά, το θρυλικό Apicius, ένα άλλο μεγάλο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Restaurant Apicius

Επίσης από το Μάιο της ίδιας χρονιάς, επιμελήθηκε και το μενού του εστιατορίου Anne, το οποίο βρίσκετε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στο Pavillon de la Reine, ένα ξενοδοχείο στο Place des Vosges στο Παρίσι.

Restaurant Anne

Και εφόσον του αρέσει να μοιράζεται και δεν ξεχνά πως ξεκίνησε, κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, ένα σπουδαίο βιβλίο στο οποίο θα βρείτε κάπου 350 από τις καλύτερες συνταγές των εστιατορίων του και αποκλειστικές δημιουργίες σε περισσότερες από 800 σελίδες.

La Table de la Ferme

Στα 38 του και ήδη μετρά ένα γερό βιογραφικό στο οποίο δεν ξεχνάμε να αναφέρουμε το πετυχημένο δείπνο του 2015, με το ξεκίνημα του Cop 21, ο Mathieu Pacaud και ο πατέρας του Bernard Pacaud, καλωσορίσαν τον François Hollande και τον Μπαράκ Ομπάμα σε ένα αξέχαστο δείπνο!
Μη το χάσετε λοιπόν αν είστε Παρίσι μπείτε στο https://www.mathieu-pacaud.com και επιλέξετε σε ποιο εστιατόριο θα έχετε την πιο αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!
Το apicius 20, rue d’Artois 75008 Paris
Το Divellec  18, rue Fabert 75007 Paris
To L’Ambroisie Macau στο ξενοδοχείο « The 13 »
La Table de la Ferme Vallée de l’Ortolo 20100 Sartène
Anne 28, place des Vosges 75003 Paris

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση