προορισμός…γεύση!

«Γαστρονομικός διάλογος»
μεταξύ της ροδίτικης και της ελληνικής κουζίνας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Local Gourmet Festival 2021 που διοργάνωσε το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa στη Ρόδο. Στην τρίτη του χρονιά φέτος, το festival έχει σκοπό να συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση της Ροδίτικης γαστρονομίας, στην προώθηση των μικρών ντόπιων παραγωγών, στην προβολή των τοπικών προϊόντων, και εξίσου σημαντικά στην ενθάρρυνση νέων σεφ να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Τέσσερις καταξιωμένοι Έλληνες σεφ που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν μεταξύ 27 και 30 Ιουλίου στο Noble όπου κλήθηκαν να συνυπάρξουν γαστρονομικά και να συνδημιουργήσουν με την ομάδα του Noble μοναδικά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα στη λογική ενός 4-hand dinner.

Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του festival είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 6 πιάτων: Τρία πιάτα με ελληνικές επιρροές που δημιούργησε ο προσκεκλημένος σεφ, και τρία πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο τα οποία προήλθαν από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).

Προσπάθεια των διοργανωτών ήταν αυτή η συνύπαρξη και συνδημιουργία να αποτελέσει ένα “γαστρονομικό διάλογο” μεταξύ της ροδίτικης και της ελληνικής κουζίνας. Το Noble τις ημέρες του festival μετατράπηκε σε ένα ‘εργαστήρι γαστρονομίας’, όπου καθένας από τους προσκεκλημένους σεφ παρουσίασε, μέσα από τις δημιουργίες του τη δική του οπτική και θέση για την ελληνική Κουζίνα.

Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε την Τρίτη 27 Ιουλίου ο Μιχάλης Νουρλόγλου από το Première του ξενοδοχείου Intercontinental  με highlight της πρότασης του το μπαρμπούνι με πουρέ ρεβίθι – ροδάκινο, παστουρμά και σάλτσα gastrique με πιπερόριζα.

 

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ο Γκίκας Ξενάκης από το Aleria,παρουσίασε μεταξύ άλλων την αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς.

 

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου προσκεκλημένος chef ήταν ο Μανώλης Παπουτσάκης από το Χαρούπι της Θεσσαλονίκης με το πιλάφι του κρητικού γάμου με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι να ξεχωρίζει από το μενού του.

 

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου με προσκεκλημένο chef τον Παύλο Κυριάκη από το The Zillers του ομώνυμου ξενοδοχείου της Αθήνας, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε το αρνί σέλα με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του festival το γεγονός ότι και οι τέσσερις ημέρες ήταν sold out αρκετές ημέρες πριν.

Το festival στήριξαν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Ariston Rhodes, Caterplus, Christodoulides, Θαλασσινός Κήπος,  Ramos Food Services, Clean Paper, Dimellis Food, Kozas Food Service, Κωστοπουλος Horeca, MovenPick-Froneri, Afric Γενική Εμπορική, ΕΛΕΤΡΟ, Παγωτοπωλείο, AMDA, 4Chef, Ο-life, και S.Pellegrino-Aqua Panna.

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: