προορισμός…γεύση!

Αν είστε από εκείνους που ψάχνετε πάντα τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις, σίγουρα δεν θα σας έχει ξεφύγει αυτό το τόσο πρωτότυπο επιδόρπιο: το Κακιγόρι. Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο με θρυμματισμένο πάγο από την Ιαπωνία. Αν το όνομά του δεν σας είναι άγνωστο, ίσως να μην ξέρετε ακόμα καλά όλα τα μυστικά αυτής της γλυκιάς λιχουδιάς. Σας προκαλώ να τα ανακαλύψετε, και γιατί όχι να γίνετε οι ειδικοί του Kakigori!
Αν και το Kakigori ήρθε πρόσφατα στην Ευρώπη, φτιαχνετε εδώ και πολλούς αιώνες στην Ιαπωνία. Παλιά το ετοίμαζαν μόνο για την ιαπωνική αριστοκρατία. Όμως αυτό το παγωμένο επιδόρπιο έγινε γρήγορα γνωστό και προσιτό σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού. Το Kakigori φτιάχνετε με θρυμματισμένο πάγο και είναι επομένως ιδιαίτερα δροσιστικό και ταιριάζει απόλυτα το καλοκαίρι. Στην Ιαπωνία, σερβίρεται επίσης στα εστιατόρια, στα καφέ και στους φούρνους.
Το Kakigori είναι ένα παγωτό το οποίο έχουν ψιλοκόψει το πάγο και είναι πολύ ελαφρύ, σε αντίθεση με τα παγωτά που τρώμε συνήθως το καλοκαίρι. Μετά το τρίψιμο, αρωματίζουν το πάγο με διάφορα σιρόπια. Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύσετε ένα Kakigori με σιρόπι πράσινου τσαγιού, φρούτα του δάσους, μέντα ή ακόμα και σουσάμι. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλές συνταγές με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να συνοδέψουμε το Kakigori με καραμέλα, με συμπυκνωμένο γάλα, με κόκκινα φασόλια…
Η αλήθεια είναι πως αν θέλετε να φτιάξετε ένα κανονικό Kakigori στο σπίτι, πρέπει να έχετε και το ειδικό μηχάνημα. Να ξέρετε όμως πως στο διαδίκτυο θα τα βρείτε όλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το πάγο στο μηχάνημα και να γυρίσετε μια μανιβέλα που κινητοποιεί τις μικρές λάμες και θρυμματίζουν τον πάγο. Στη συνέχεια, απλά θα βάλετε στο παγωτό το σιρόπι της αρέσκειας σας ή να το γαρνίρετε όπως εσείς θέλετε.
Τέλος να ξέρετε πως υπάρχουν και μερικές πρωτότυπες παραλλαγές! Το απλό αυτό γλύκισμα έχει εμπνεύσει τη δημιουργία πολλών άλλων γκουρμέ επιδορπίων. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ένα “Shirokuma” το οποίο επίσης παρασκευάζεται με θρυμματισμένο πάγο. Συνοδεύεται από φρέσκα φρούτα, κόκκινα φασόλια και συμπυκνωμένο γάλα.
Μια δεύτερη παραλλαγή, που ονομάζεται “Uji Kintori”, γίνεται με τριμμένο πάγο με σιρόπι πράσινου τσαγιού. Σερβίρεται με κόκκινα φασόλια και με μια μπάλα παγωτού από τσαγιού matcha. Μια πραγματική απόλαυση που ξυπνά όλες τις αισθήσεις!

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *