προορισμός…γεύση!

Η illycaffè, στηρίζοντας έμπρακτα τις τέχνες και τον πολιτισμό, παρουσιάζει τη νέα συλλογή illy Art Collection σε πορσελάνινα φλιτζάνια και μεταλλικές συσκευασίες αλεσμένου καφέ διακοσμημένα με  το μοτίβο και την υπογραφή της Mona Hatoum. Η διεθνούς φήμης εικαστικός Mona Hatoum είναι γνωστή για το έργο της το οποίο περιστρέφεται γύρω από την ποίηση και την πολιτική, χρησιμοποιώντας μια ευρεία και συχνά ασύμβατη γκάμα μέσων και υλικών, όπως εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο, φωτογραφίες και έργα σε χαρτί.  Κάθε χρόνο διάσημοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα φλιτζάνια illy σαν έναν λευκό καμβά πάνω στον οποίο δημιουργούν αυθεντικά αριστουργήματα.

Για τη φιλοτεχνημένη συλλογή illy Art Collection και τις εμβληματικές συλλεκτικές συσκευασίες illy, η Mona Hatoum χρησιμοποίησε το χαρακτηριστικό μοτίβο της καφίγια (kaffiyeh), της παραδοσιακής αραβικής μαντίλας που έχει συνδεθεί με τον αγώνα των Παλαιστινίων τόσο στα φλιτζάνια όσο και στα δοχεία limited edition illy  συνδυάζοντας το μοναδικό βιώσιμο χαρμάνι illy 100% Αrabica με ένα δυνατό μοτίβο αραβικής προέλευσης. Συγκεκριμένα, έχει κεντήσει το μοτίβο της καφίγια σε ύφασμα χρησιμοποιώντας μακριές ίνες από ανθρώπινα μαλλιά μετατρέποντας το μοτίβο της σε συρμάτινο φράχτη. Για τη συλλογή illy Art Collection, η Hatoum χρησιμοποίησε ένα αφηρημένο σχέδιο βασισμένο στο pattern του πλέγματος και των φύλλων ελιάς της καφίγια, που συνδέεται ιστορικά με τους εργατικούς αγώνες αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το μοναδικό αυτό χαρμάνι με την πολύ χαρακτηριστική γεύση προέρχεται από εννέα εκλεκτούς τύπους καφέ Αrabica και στην Ελλάδα μπορείτε να τον βρείτε ΑΛΕΣΜΕΝΟ, στη συλλεκτική συσκευασία, σε 1 τύπο το CLASSICΟ, αν αγαπάτε και αναζητάτε ένα φλιτζάνι με απαλή και βελούδινη γεύση.  Με το μοναδικό σύστημα συσκευασίας υπό πίεση μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία φρέσκου καφέ στον χώρο σας με έντονα αρώματα που διατηρούνται αναλλοίωτα και ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τα αρώματα διαχέονται στην ατμόσφαιρα και σας προδιαθέτουν για μια ξεχωριστή εμπειρία καφέ. Έτσι η απόλαυση του τέλειου espresso και η αισθητική ενός έργου τέχνης, ενώνονται για να δημιουργήσουν τα φιλοτεχνημένα φλιτζάνια και δοχεία limited edition illy.

Η συλλεκτική έκδοση των διακοσμημένων δοχείων και τα φλιτζάνια που είναι σε διαφορετικά σετ, απευθύνονται τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε πελάτες Β2Β που σερβίρουν illy. Συγκεκριμένα, στα café μπορείτε να απολαύσετε τον espresso ή τον cappuccino σας σε φλιτζάνι Mona Hatoum, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε τη συλλεκτική σειρά, ως ιδιώτες, μέσω του επίσημου ηλεκτρονικού κατάστηματος illy, www.illyshop ή μέσω το δίκτυο αντιπροσώπων illy στις κατά τόπους αγορές. Τα φλιτζάνια λιανικής διατίθενται σε πολυτελή συσκευασία δώρου και μπορείτε να τα βρείτε σε σετ δώρου των 2 cups και 6 espresso ή cappuccino cups, τα οποία είναι αριθμημένα και φέρουν την υπογραφή της Mona Hatoum.

Τα Decorated illy collection coffee cans Mona Hatoum είναι διαθέσιμα αυτή τη περίοδο στις μεγάλες αίθουσες των γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το http://illyshop.gr.  

Σχετικά με την illycaffè

Η illycaffè είναι μια ιταλική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε στην Τεργέστη το 1933 και από τότε δεσμεύεται να προσφέρει τον καλύτερο καφέ στον κόσμο. Η illycaffè είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο brand καφέ του κόσμου, παράγοντας το μοναδικό χαρμάνι illy 100% Arabica από 9 από τις καλύτερες ποικιλίες Arabica του κόσμου. Κάθε μέρα σερβίρονται περισσότερα από 7 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ σε περισσότερες από 140 χώρες στα καλύτερα καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά και σε γραφεία και σπίτια. Η illycaffè έχει γίνει το  πρότυπο για τον καφέ espresso, και χάρη σε τρεις σημαντικές καινοτομίες θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην επιστήμη και την τεχνολογία του καφέ. Με την απονομή του πρώτου «Βραβείου Ernesto Illy για την ποιότητα του καφέ espresso» το 1991 στη Βραζιλία, η illycaffè επίσης πρωτοστάτησε στην άμεση προμήθεια, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην πληρωμή υψηλότερης τιμής για την καλύτερη ποιότητα καφέ, βασιζόμενη στις σχέσεις που διέπονται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Από το 2016, η εταιρία διεύρυνε τον θεσμό των βραβείων. Θέσπισε τα «Ernesto Illy International Coffee Awards», με τα οποία ετησίως βραβεύει τους καλύτερους καλλιεργητές καφέ ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο χαρμάνι της μάρκας και που κατά τον illy παράγουν τον καλύτερο καφέ με βιώσιμο τρόπο. Από το 2013, η εταιρεία βρίσκεται στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο. Το 2019, η illycaffè υιοθέτησε επισήμως τη μορφή της πολυμετοχικής κοινωφελούς εταιρίας (Benefit Company) αναλαμβάνοντας και τυπικά την υποχρέωση να συνδυάζει την επιδίωξη της κερδοφορίας με την ανάληψη δράσεων που ευεργετούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Το 2021, η illycaffè ήταν η πρώτη ιταλική εταιρεία στον τομέα του καφέ που έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση ως B Corp ως αποτέλεσμα της δέσμευσής της να συμμορφωθεί με τα υψηλότερα πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης.

Η εταιρεία επίσης ίδρυσε το Πανεπιστήμιο του Καφέ με στόχο την καλλιέργεια και διάδοση της κουλτούρας της, παρέχοντας ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση για καλλιεργητές καφέ, barista και λάτρεις του καφέ ώστε να καλυφθούν όλες οι πτυχές του προϊόντος. Οτιδήποτε «φτιάχνεται στην illycaffè » ενισχύεται από την ομορφιά και την τέχνη, που αντιπροσωπεύουν τις ιδρυτικές αξίες του brand, ξεκινώντας από το λογότυπο – σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη James Rosenquist – έως τη διάσημη συλλογή illy Art, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 100 φλιτζάνια σχεδιασμένα από διεθνείς καλλιτέχνες. Το 2019, η εταιρεία απασχολούσε 1,405 άτομα και παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 520,5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν περίπου 269 σημεία ILLYCAFFE σε 40 χώρες.

author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. Terrific

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: