προορισμός…γεύση!

Η αναγνώριση παρέχεται σε εταιρείες που επιδεικνύουν επιχειρηματική ακεραιότητα μέσω βέλτιστων πρακτικών δεοντολογίας, συμμόρφωσης και διακυβέρνησης.

Η illycaffè, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του καφέ για την υψηλή και βιώσιμη ποιότητα, αναγνωρίστηκε από την Ethisphere, τον παγκόσμιο ηγέτη στον καθορισμό και στην προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, ως μια από τις πλέον ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2023 (2023 World’s Most Ethical Companies).

Η illycaffè αναγνωρίστηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά και παραμένει η μόνη ιταλική εταιρεία που βραβεύεται φέτος. Το 2023 βραβεύθηκαν 135 εταιρείες σε 19 χώρες και 48 κλάδους.

«Είμαστε υπερήφανοι που, για ενδέκατη χρονιά, είμαστε η μόνη ιταλική εταιρεία που συγκαταλέγεται στις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου: αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσής μας ως οικογενειακή εταιρεία που καλλιεργεί την επιχειρηματική ηθική εδώ και 90 χρόνια» δήλωσε ο Andrea Illy, πρόεδρος της illycaffè. «Ένα αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε επίσης χάρη στη διοίκηση, η οποία μπόρεσε να μετουσιώσει αυτήν τη δέσμευση στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η illycaffè δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα έως το 2033 μέσω της αναγεννητικής γεωργίας και της κυκλικής οικονομίας.»

«Η ηθική είναι σημαντική. Οι οργανισμοί που δεσμεύονται για επιχειρηματική ακεραιότητα μέσω ισχυρών προγραμμάτων και πρακτικών δεν αναβαθμίζουν απλώς τα πρότυπα και τις προσδοκίες για όλους, αλλά έχουν και καλύτερες μακροπρόθεσμες επιδόσεις», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ethisphere, Erica Salmon Byrne. Οι βραβευμένες ως πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου συνεχίζουν να μας εμπνέουν με την προσήλωσή τους στην επίτευξη πραγματικού αντίκτυπου για τα ενδιαφερόμενα μέρη τους και στην επίδειξη υποδειγματικής ηγεσίας που βασίζεται σε αξίες. Συγχαρητήρια στην illycaffè που κέρδισε μια θέση στην κοινότητα των πιο ηθικών εταιρειών του κόσμου.»

Μεθοδολογία και βαθμολογία

Το Ethics Quotient®, η αποκλειστική διαδικασία της Ethisphere για την αξιολόγηση των πλέον ηθικών εταιρειών παγκοσμίως, περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικά με την κουλτούρα, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές, τις δραστηριότητες και την τήρηση της δεοντολογίας, τη διακυβέρνηση, την ποικιλομορφία, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη μιας ισχυρής αλυσίδας αξιών. Η διαδικασία χρησιμεύει ως πλαίσιο λειτουργίας για τη λήψη και την κωδικοποίηση των κορυφαίων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους και σε όλο τον κόσμο.

Εταιρείες που βραβεύτηκαν 

Για να δείτε τον πλήρη κατάλογο των εταιρειών που βραβεύτηκαν φέτος, επισκεφθείτε την τοποθεσία web του World’s Most Ethical Companies, στη διεύθυνση https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Απάντηση