προορισμός…γεύση!

Το ξέρετε πως η ζάχαρη καρύδας φτιάχνετε από το χυμό των λουλουδιών της καρύδας; Πως χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νότιο-ανατολική Ασία, όπου έχει πληθώρα δέντρων καρύδας;
Οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία έχουν την μεγαλύτερη παραγωγή αυτού του είδους ζάχαρης. Στην Ευρώπη, ακόμα, δεν την πολυχρησιμοποιούμε, αλλά είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσουμε την λευκή ζάχαρη.

Μια φυσική ζάχαρη
Αυτή η ζάχαρη, παράγεται από το χυμό των λουλουδιών Coco Nucifera. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν χημικές ουσίες αλλά κυρίως, με την διαδικασία που ακολουθούν για την παραγωγή της, δεν καταστρέφονται τα δέντρα.

Μια γλυκιά γεύση
Η γεύση αυτής της ζάχαρης με το καραμελωμένο χρώμα της, δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στον ουρανίσκο μας και ταυτόχρονα ενισχύει τις συνταγές μας. Είναι ιδανικό για ζαχαροπλαστική, αφού αντικαθιστά τέλεια τη λευκή ζάχαρη.

Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτης
Είναι μεταξύ 25 και 35! Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης καρύδας βοηθάει πολύ σε άτομα με διαβήτη.

Πλούσια σε βιταμίνες
Η ζάχαρη καρύδας περιέχει βιταμίνες C και B, οι οποίες επηρεάζουν το μεταβολισμό μας. Περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο, καθώς και αντιοξειδωτικά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *