destination taste!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΙ, ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΙ, ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Οι περισσότεροι θα περιμέναν πως το καλύτερο σε παγκόσμια κλίμακα, θα μας ερχόταν από τη Γαλλία. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας, τον Γάλλο με το μπερέ, με ένα ποτήρι κρασί μπροστά του, κρατώντας στο ένα χέρι ένα κομμάτι μπαγκέτα και στο άλλο ένα κομμάτι τυρί.
Η Γαλλία, μετρά περίπου 2.000 παραγωγούς τυριού και όλοι την έχουμε συνδέσει με το «καλό τυρί». Αλλά και η Ελλάδα, είναι μια χώρα με μεγάλο αριθμό παραγωγών αλλά και τυριών! Άρα, όλοι πιστεύαμε ότι το «καλύτερο» όλων θα προερχόταν από μια χώρα με μακρά ιστορία στα τυριά. Κι όμως… Το καλύτερο τυρί μας έρχεται από την μακρινή Νορβηγία…
Το ονομάζουν Kraftkar, και οι περισσότεροι από μας μπορεί να μη το γνωρίζουμε. Εδώ και 30 χρόνια διοργανώνονται, τα βραβεία World Cheese Awards που ανταμείβουν το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Αν και τα γαλλικά τυριά είναι διάσημα, παρ’ όλ’ αυτά, δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να πάρουν τη πρώτη θέση.
Το καλύτερο τυρί λοιπόν, είναι το Kraftkar. Ένα μπλε τυρί που φτιάχνετε στην Tingvollost, σε ένα μικρό οικογενειακό αγρόκτημα στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, το οποίο επέλεξαν οι κριτές ανάμεσα σε 3000 τυριά.
Θα μου πείτε τώρα, γιατί το Kraftkar είναι τόσο νόστιμο;
Σύμφωνα με τους κριτές, συνδυάζει την τέλεια υφή, (μαλακιά και κρεμώδες), με μια δυνατή αλλά διακριτική γεύση, που γοητεύει απαλά τον ουρανίσκο μας.
Το μόνο πρόβλημα είναι, πως για να το δοκιμάσουμε, θα πρέπει να ταξιδέψουμε ως τη Νορβηγία! Το τυρί αυτό δεν το βρίσκουμε πουθενά άλλου! Δεν πειράζει, ευκαιρία για ένα μικρό ταξιδάκι!


Related Posts

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!



Subscribe