destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 15 min
           
: 2 hr

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας, λίγο μπράντι.

Ingridients
  • Για την βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 100 γρ. φράουλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άχνη
  • 150 γρ. φράουλες, ολόκληρες, καθαρισμένες
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες σε φετάκια
Instructions
  • Step 1 Για το βάση: Βάζω τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνω τον πολτό φράουλας, το νερό και την άχνη και βράζω για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αραιό σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Step 2 Για την κρέμα: Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μπολ και ρίχνω στον κάδο του μίξερ το μασκαρόπε. Το χτυπάω για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζω και το μασκαρπόνε στο μπολ με την σαντιγί και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Step 3 Συναρμολόγηση: Βουτάω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. Αραδειάζω τις ολόκληρες φράουλες μέσα στο τσέρκι και στο τέλος καλύπτω με την κρέμα μασκαρπόνε και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Step 4 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ το τσέρκι και διακοσμώ με τα φετάκια φράουλας.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.