Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

: 16-20
: 30 min
: 20 min

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φορμάκια
  • Για την κρέμα σοκοκαφέ
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 3 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα σοκοκαφέ: Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και τη λιώνω σε μπεν μαρί. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει (αλλά όχι να σφίξει).
  • Step 5 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, προσθέτω λίγο λίγο τον στιγμιαίο καφέ και την λιωμένη σοκολάτα. Δουλεύω το μίγμα για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτό στόμιο και γεμίζω τα ταρτάκια. Διακοσμώ με χρωματιστά κουφετάκια ή ζαχαρωτά.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

Αν θέλετε να σερβίρετε τον κορμό σαν παγωτό, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη (αντί για την συντήρηση).



Subscribe