Το τέλειο, καλοκαιρινό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα γεμάτη ενέργεια ή για ένα κυριακάτικο brunch που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

Ντομάτες γεμιστές με αυγά
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βουτυρώνω ελαφρά 4 θηκούλες για μάφινς
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
-
Κόβω 1 λεπτή φέτα από το επάνω μέρος στις ντομάτες, με ένα κουταλάκι αδειάζω την ψίχα τους και την ρίχνω σε ένα σουρωτήρι για να αποβάλλει τα υγρά της
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω την μοτσαρέλα, το μαλακωμένο βούτυρο, το σχοινόπρασο, τον δυόσμο
-
Ψιλοκόβω την ψίχα από τις ντομάτες και την ρίχνω στο μίγμα
-
Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά
-
Γεμίζω τις ντομάτες κατά τα ¾ του ύψους τους
-
Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά
-
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, σπάω με προσοχή τα αυγά σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι βάζω από 1 κρόκο και λίγο ασπράδι σε κάθε ντομάτα (αν επιλέξετε μεγαλύτερες ντομάτες μπορείτε να βάλετε όλο το ασπράδι)
-
Αλατοπιπερώνω, επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη
-
Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνω τις φέτες μπέικον
-
Σερβίρω σε κάθε πιάτο από 2 φέτες τραγανό μπέικον και 1 γεμιστή ντομάτα