προορισμός…γεύση!

λεμονόπιτα

Με την ίδια συνταγή για την κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε πορτοκαλόκρεμα, μανταρινόκρεμα ή ακόμη και με χυμό γκρέιπφρουτ.

λεμονόπιτα με μπισκότα

λεμονόπιτα με μπισκότα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 31 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Με την ίδια συνταγή για την κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε πορτοκαλόκρεμα, μανταρινόκρεμα ή ακόμη και με χυμό γκρέιπφρουτ.

Υλικά

Για την κρέμα:

Για την διακόσμηση στη λεμονόπιτα:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Για την κρέμα:

    Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και την άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω το χυμό των λεμονιών, το ξύσμα και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Μεταφέρω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζω σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία κρέμα (περίπου 10 λεπτά).
    blank
  2. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αφήνω τη λεμονόκρεμα να κρυώσει. Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνω την λεμονόκρεμα. Ανακατεύω καλά.
    blank
  3. Για την λεμονόπιτα με μπισκότα:

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αντιστάσεις.
    blank
  4. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. Στρώνω «τσαλακωτά» το πρώτο φύλλο Βηρυτού. Βουτυρώνω ελαφρά και στρώνω ένα ακόμη φύλλο. Πασπαλίζω με λίγο τριμμένο μπισκότο και συνεχίζω στρώνοντας 5 βουτυρωμένα φύλλα με πασπαλισμένο μπισκότο.
    blank
  5. Ρίχνω την κρέμα λεμονιού και ισιώνω καλά.
    blank
  6. Στρώνω 3 φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο στο τελευταίο φύλλο, πιάνω και τα 3 φύλλα μαζί και τα «σουρώνω» σαν ακορντεόν δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα, τσαλακωμένων φύλλων. Μεταφέρω την λωρίδα στην ταρτιέρα και την τοποθετώ όρθια (οι άκρες προς τα πάνω) δημιουργώντας κύκλους. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψω όλη την ταρτιέρα με τσαλακωμένες λωρίδες. Βουτυρώνω ελαφρά με όσο βούτυρο έχει απομείνει τις άκρες των φύλλων και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C με αέρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
    blank
  7. Βγάζω την λεμονόπιτα με μπισκότα από το φούρνο, την αφήνω να γίνει χλιαρή.
    blank
  8. Για την διακόσμηση:

    Βάζω την καστανή ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνω τις φέτες των λεμονιών και των λάιμ και τα αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
    blank
  9. Τοποθετώ τα γλασαρισμένα λεμόνια και λάιμ στην λεμονόπιτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
    blank
Keywords: λεμονόπιτα μπισκότα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. germar

    ❤️ ❤️ ❤️