προορισμός…γεύση!

Τα Καψαλιανά είναι ένας αληθινός ανέγγιχτος παράδεισος στην καρδιά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Ενα εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι, κρυμμένος θησαυρός της Κρήτης, με ιστορία που ξεκινάει από το 16ο αιώνα, περιστρέφεται  γύρω απο έναν  μοναστηριακό ελαιόμυλο, φτάνει ως το 1956, διακόπτεται(;) και το 1975, το ερωτεύεται ο αρχιτέκτονας Μύρων Τουπογιάννης.

Ο Μύρων ζούσε & εργαζόταν στο Παρίσι αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο αλλά η αναδημιουργία, το ξαναζωντάνεμα του οικισμού στην πατρογονική του εστία, μετατράπηκε σε όνειρο, όραμα ζωής.

Μετόχι, δηλαδή μικρό χωριό 5 χλμ από το ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου είναι τόσο όμορφο σαν ένα τεράστιο λουλούδι που ανθίζει  μέσα στην καταπράσινη φύση, με αρώματα και χρώματα που μόνο έμπειρος χρωστήρας ζωγράφου μπορεί να μεταφέρει.

Τα Καψαλιανά μέσα από μια επίπονη, μακρά και κοστοβόρα διαδρομή, αναβίωσε & έγινε τελικά ένα μπουτίκ ξενοδοχείο -χωριό που κερδίζει συνεχώς το ένα βραβείο μετά το άλλο τόσο για την αυθεντικότητα της αναστήλωσης του όσο και για τον επιτυχημένο συνδυασμό Ιστορίας, φύσης, άριστης φιλοξενίας, γαστρονομίας.

Σήμερα ανήκει στα Historic Hotels of Europe, συγκαταλέγεται από τις κριτικές των επισκεπτών του σταθερά στα 10 πρώτα καλύτερα ξενοδοχεία της Κρήτης τόσο από το tripadvisor όσο και από το booking.com.

Στην επόμενη μέρα των Καψαλιανών προσβλέπει η Ελενα Τουπογιάννη και εγκαινιάζει την νέα δεκαετία στο ξενοδοχείο με φρέσκια ματιά από την διακόσμηση μέχρι την γαστρονομία,το γυμναστήριο, την ενδυνάμωση των εμπειριών,την επέκταση του project με μεγαλύτερες ιδιωτικές βίλες που ενσωματώνονται στην φιλοσοφία της γαλήνιας  ζωής του χωριού.

Μερικοί από τους φιλοξενούμενους είναι τόσο τακτικοί ώστε έχουν πια φυτέψει την δική τους ελιά στα Καψαλιανά και γίνονται φανατικοί repeaters.

Με σταθερά καλή φήμη για την κουζίνα του απο την αρχή, τα τελευταία δύο χρόνια με την άφιξη του  χαρισματικού  chef  Νίκου  Θωμά   γίνεται σημείο αναφοράς στην γαστρονομία της Μεσογείου .

Ο chef «σχεδιάζει» ένα εντυπωσιακό «χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας» με προϊόντα & πρώτες ύλες εποχής απο τα τρία μποστάνια του χωριού.

Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους «ιδανικούς» παραγωγούς, μπήκε στα τυροκομιά, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα, εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων γιά να καταλήξει στην δική του πρόταση.

Cretan bistronomie γιά το μεσημεριανό γεύμα & ενα νόστιμο comfort food pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine dining μόλις ξεκινάει το δειλινό στο Κρητικό Πέλαγος & λάμπουν τα περιβόητα για την φωτεινότητα τους αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών.

Η μυσταγωγία του δείπνου του Νίκου Θωμά &  του Α chef του Αντώνη Μπατσίνη στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνάει μέσα απο εξαίσια πιάτα ενώ η pastry chef του, η νεαρή Εμμα Δελατόλλα ενέταξε τρία εντυπωσιακά γλυκά με έμπνευση από την ζαχαροπλαστική των κρητικών οικογενειών.

Ο Μύρων, η Έλενα, ο Νίκος, η Brigitte, ο Στέλιος, ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Γιάννης, η Ζαχαρούλα, η Τζένη, η Λίνα, η Μαρία, η Ειρήνη, η Λίτσα, η Αλεξάνδρα, η Δώρα, ο Ιάσων, ο Γιώργος, ο Ηλίας τυχαία (;) η αληθινά ονόματα …. δεν έχει σημασία …. είναι οι άνθρωποι τα πρόσωπα που χαμογελούν και σας υποδέχονται μακριά από τον πολύβουο αστικό ιστό & κλείνοντας αν θέλετε και το PC σας, θα αφεθείτε στους ήχους στις εικόνες, τα αρώματα, στις γεύσεις, στο κάλεσμα της πραγματικής ζωής.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *