destination taste!

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 45 min
           
: 4 hr

Απαλή κρέμα με ελαφρύ άρωμα μαστίχας, τραγανή καραμέλα αλλά και μαριναρισμένες φράουλες. Κλασσική γαλλική συνταγή που παίρνει χρώμα και γεύση από τις ανοιξιάτικες φράουλες.

Υλικά
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα, σε δάκρυ, σπασμένες (όχι σκόνη)
  • 9 κρόκοι αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. φράουλες
  • 100 ml ρούμι ή μπράντι
  • Φιστίκι Αιγίνης, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη κρέμα γάλακτος και την μαστίχα σε δάκρυ. Αφήνω το μίγμα να πάρει μια βράση και μετά αφήνω το μίγμα για 1 ώρα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ, χτυπάω καλά με το σύρμα, τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη. Σουρώνω το μίγμα κρέμα γάλακτος-γάλα απευθείας στο μπολ με τους κρόκους (πετάω τα δάκρυα μαστίχας) και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μοιράζω το μίγμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη για κρεμ μπρουλέ και ψήνω για 45 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τις κρέμες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Βήμα 5 Πλένω καλά τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Τις βάζω σε ένα μπολ και τις ραντίζω με το ρούμι. Τις αφήνω στο ψυγείο για όση ώρα είναι και οι κρέμες.
  • Βήμα 6 Για το σερβίρισμα: Βγάζω τις κρέμες από το ψυγείο, ταμπονάρω προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί της επιφάνειά τους για να αφαιρέσω την υγρασία που τυχόν έχει σχηματιστεί και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Καψαλίζω με το φλόγιστρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στραγγίζω τις φράουλες από το ρούμι, τις στολίζω γύρω από την καψαλισμένη ζάχαρη και πασπαλίζω με λίγα φυστίκια Αιγίνης.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.