προορισμός…γεύση!

Ένα σημαντικό Masterclass για την παρουσίαση της βιώσιμης πτυχής της καλλιέργειας του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού ποικιλίας Ronaldo, διοργανώθηκε  την Παρασκευή 25/11/2022 στον μοναδικό, τόσο σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, όσο και σε φιλοξενία, χώρο CWC PRO (Cooking Workshop Consulting).

Στο Masterclass η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα Ντίνα Νικολάου,παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, τα χρωματιστά πιλάφια, τις οποίες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν:

  • Κόκκινο πιλάφι με παντζάρι & βουβαλίσια κρέμα
  • Πορτοκαλί πιλάφι με κολοκύθα, καραμελωμένα κρεμμύδια & καβουρμά 
  • Πράσινο πιλάφι με πέστο σπανάκι & λουκάνικο Τζουμαγιάς 

Οι καλεσμένοι επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι & bloggers γεύσης, υπεύθυνοι ΜΜΕ, διατροφολόγοι και επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ η εταιρία Chef Stories, έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *