Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα δύο συνεχόμενα σεμινάρια στα οποία παρευρέθηκα στους χώρους του Cooking Workshop Consulting στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.
Στις 22 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στις γαλλικές αλμυρές και γλυκές τερίνες. Οι τερίνες, οι οποίες έχουν πάρει το όνομά τους από το πήλινο σκεύος που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να τις ετοιμάσουν, είναι ένα πρόχειρο κολατσιό για τους γάλλους, που έχει εξελιχθεί σε έργο τέχνης.
Τερίνα με σπαράγγια, με καρότα και ζελέ καρότου, τερίνα με ψάρια αλλά και τερίνα με κουνέλι και βοδινή ουρά ήταν οι συνταγές που είχαν την τύχη να απολαύσουν οι «μαθητές μου».
Την επόμενη μέρα (23 Μαρτίου) οι αγαπημένες μου τάρτες, το μεγάλο κεφάλαιο της γαλλικής γαστρονομίας, το απόλαυσαν πολλοί φίλοι και λάτρεις της γαλλικής κουζίνας.
Τους έμαθα όλα τα μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζουν για να φτιάξουν την τέλεια τάρτα. Σωστή τεχνική αλλά και πλήθος συνδυασμών με φρούτα, τυριά, λαχανικά και κρέας.
Πολλά συγχαρητήρια στην Cooking Workshop Consulting για την άψογη οργάνωση των μαθημάτων καθώς επίσης και πολλές ευχαριστίες στον φίλο μου Ηλία Λόγγο για την μοναδική, θεσσαλονικιώτικη φιλοξενία του.
Excellent!