Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Chef d’ Oeuvre

Chef d’ Oeuvre

Λίγα λόγια για το επαγγελματικό βιβλίο της Ντίνας Νικολάου για τη σχολή Chef d’Oeuvre που βραβεύτηκε σαν το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο από τον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand World Cookbook Awards το 2006.
Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’Oeuvre είναι ένα βιβλίο που δίνει βάση στις τεχνικές οι οποίες προτείνονται με ακρίβεια έτσι ώστε η προσαρμογή αυτών σε συνταγές που θα επιλέξουν οι σπουδαστές να είναι εφικτή και επιτυχημένη. Δίνοντας έμφαση σε τεχνικές λεπτομέρειες επιθυμεί να προλάβει απορίες των σπουδαστών και να τους δημιουργήσει την επιθυμία της δημιουργίας και της μελέτης. Για να το καταφέρει αυτό η συγγραφέας  στηρίχτηκε στις προσωπικές σημειώσεις της και απορίες από την περίοδο που σπούδαζε τη τέχνη της επαγγελματικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στη Cordon Bleu αλλά και σε άλλες παρισινές σχολές γαστρονομίας.
Κατά την συγγραφή του εγχειριδίου αυτού μεταφέρθηκε στη θέση των σπουδαστών, όσον αφορά στις αναζητήσεις τους και τις ανάγκες τους. Είναι ένα βιβλίο που διδάσκεται εδώ και χρόνια και πολλά παιδιά της σχολής έκαναν τα πρώτα τους δειλά βήματα στη μαγεία της επαγγελματικής μαγειρικής μέσα από τις σελίδες του. Το αλφαβητάρι της επαγγελματικής μαγειρικής.


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe