destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

: 6-8
: 15 min
: 20 min

Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια έχετε στο σπίτι ή να την αντικαταστήσετε με κάποιο σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

Υλικά
  • για τη βάση
  • 250 γρ κορν φλέικς fytro
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή fytro
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε πούδρα
  • για την κρέμα
  • 2 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μεγάλο τα κορν φλέικς και τα θρυμματίζω λίγο με τα χέρια (όχι σκόνη). Προσθέτω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Ετοιμάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
  • Βήμα 4 Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ., ρίχνω τα 2/3 του μίγματος με τα κορν φλέικς και τα πιέζω λίγο με ένα κουτάλι για να καλύψουν και λίγο, τις πλευρές του ταψιού.
  • Βήμα 5 Αδειάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου, ισιώνω με το κουτάλι και σκορπίζω τη μαρμελάδα ροδάκινο.
  • Βήμα 6 Καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα των κορν φλέικς και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι ροδίσει η μπουγάτσα.
  • Βήμα 7 Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 8 Κόβω σε κομμάτια, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.