Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

: 20-25 μπισκότα
: 20 min
: 15 min

Αφράτα, βουτυρένια και πεντανόστιμα αυτά τα γρήγορα μπισκοτάκια. Διαλέξτε μια σπιτική μαρμελάδα, φράουλα, σύκο ή και μια σπιτική πραλίνα που είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια θα λατρέψουν.

Υλικά
  • 340 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας σας
  • 3 κρόκοι αυγών
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάω με το σύρμα για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνω έναν έναν τους κρόκους και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνω τη σόδα στο κονιάκ, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  • Βήμα 3 Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβω με στρογγυλό κουπάτ σε κύκλους. Με μια μύτη κορνέ κάνω στους μισούς κύκλους από ένα αστεράκι. Απλώνω τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τα μπισκότα σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Βάζω από 1 κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε μπισκότο και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.



Subscribe