destination taste!

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6
: 5 min
: 10 min

Αν τα τσουρέκια έχουν αρχίσει να μπαγιατεύουν, δεν τα πετάμε. Φτιάχνουμε χορταστικές αυγόφετες με πλούσια σαντιγί και φρέσκιες φράουλες. Το τέλειο πρωϊνό ή ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά!

Υλικά
  • 6-8 μεγάλες φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι, κομμένες σε πάχος 1½ εκ.
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • 250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκες φράουλες
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Μικρά ζαχαρωτά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις αυγόφετες: Βάζω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα φαρδύ μπολ και τα χτυπάω ελαφρά με ένα πηρούνι.
  • Βήμα 2 Βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν καλά.
  • Βήμα 3 Βουτάω μια φέτα τσουρεκιού στο μείγμα των αυγών, το κρατάω για 10 δευτερόλεπτα επάνω από το μπολ να στραγγίξει το πολύ υγρό και τη μεταφέρω στο τηγάνι. Τηγανίζω για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τις αυγόφετες σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
  • Βήμα 5 Για το σερβίρισμα: Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μικρές ροζέτες επάνω στις ζεστές αυγόφετες. Στολίζω με κομμένες φράουλες και μικρά ζαχαρωτά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]