προορισμός…γεύση!

Παρόλο που η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή κυρίως για τα σούσι και τις σούπες της, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και άλλες νοστιμιές να ανακαλύψουμε. Μια τεχνική τηγανίσματος που μοιάζει πολύ με το γνωστό σε όλους σνίτσελ, μόνο που είναι πολύ πιο τραγανό.
Η ιστορία λέει ότι πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του ’20 από το εστιατόριο Toyoken στην Ιαπωνία. Η τεχνική ψησίματος του κοτόπουλου, διαδόθηκε λόγω της έλλειψης τροφίμων μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και ειδικά την έλλειψη πουλερικών. Το κοτόπουλο ήταν πολύ δημοφιλές γεύμα αλλά μαγειρεύοντάς το με τη μέθοδο karaage το έκανε πιο γρήγορο, πιο χορταστικό ακόμα και σε μικρές ποσότητες και αρκετά διαφορετικό από τους συνηθισμένους τρόπους που σερβιριζόταν.

Πώς το ετοιμάζουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  80 ml σάλτσα σόγιας, 2 κουτ. σούπας σάκε (κρασί από ρύζι), 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Ρίχνουμε στο μπολ 900 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί από 1 ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γρ. άμυλο πατάτας (θα το αναζητήσετε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, σε μπαχαράδικα ή σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα), βγάζουμε το κοτόπουλο και το πανάρουμε στο άμυλο. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά αρκετό σπορέλαιο και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μπουκιές κοτόπουλου (δεν βάζουμε πολλά μαζί γιατί θα «πέσει» η θερμοκρασία του λαδιού). Τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα σόγιας.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *