Η γαλατόπιτα αποτελεί την πλέον παραδοσιακή, γλυκιά πίτα που αγαπούν πολύ, σε όλη την Ελλάδα. Η πιο διάσημη είναι των Ιωαννίνων, όπου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, λόγω της μεγάλης ποσότητας γάλατος που παρήγαγαν τα κοπάδια τους, αφού κάλυπταν τις ανάγκες του χωριού, όσο περίσσευε έφτανε στην οικογένεια. Οι νοικοκυρές, εφεύρισκαν διάφορους τρόπους για να το κρατήσουν και μέσα σε όλους αυτούς, εμφανίζεται και η γαλατόπιτα. Μια πλούσια κρέμα σιμιγδαλιού, φρέσκα αυγά και πρόβειο βούτυρο σε συνδυασμό με το τραγανό φύλλο, δημιουργούσαν γαστρονομικά αριστουργήματα.
Δοκιμάστε τις πιο γαλατένιες, μοσχοβολιστές και βελούδινες γαλατόπιτές μου!
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Supreme