destination taste!

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

: 8-10
: 20 min
: 50 min

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση. Ζουμερό, αρωματικό, τέλειο. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσετε για να μη λασπώσει.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη αποξηραμένη καρύδα (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες με ξηρούς καρπούς)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με το ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο μείγμα και η ζάχαρη να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το γάλα, την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω καλά μέχρι να φτιάξω ομοιογενές και λείο μείγμα. Τέλος, ρίχνω το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω με μα ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά.
  • Βήμα 4 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 7 – 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 5 Βγάζω το κέικ από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά το περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια