προορισμός…γεύση!

Τι ξέρετε για τη σπιρουλίνα; Είναι μια πράσινη μικρό-άλγη που μπορείτε να τη βρείτε στα φαρμακεία ή στα βιολογικά καταστήματα σε μορφή σκόνης, καψουλών ή δισκίων. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί γιατί είναι τόσο ιδιαίτερη; Απλά επειδή αυτό το μικροσκοπικό φύκι είναι γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας…

Σπιρουλίνα: μια σούπερ τροφή
Η σπιρουλίνα είναι λοιπόν μια μικρό-άλγη που ανήκει στην οικογένεια των κυανοβακτηρίων – γνωστή ως μπλε-πράσινο φύκι– τα οποία υπάρχουν στη Γη εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό το μικροσκοπικό φύκι (το οποίο οφείλει το όνομά του στο σπειροειδές του σχήμα) που αναπτύσσεται στα ζεστά νερά του Μεξικού, του Τσαντ και των ινδικών λίμνων χρησιμοποιείτε εδώ και πολλά χρόνια ως συμπλήρωμα διατροφής. Στην Ελλάδα σήμερα, παράγεται με καλλιέργεια στη Νιγρίτα του νομού Σερρών, αφού προηγήθηκε μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επιλογή καταλληλότητας του τόπου.
Αυτό το μικροσκοπικό φύκι είναι πλούσιο:

  • Σε πρωτεΐνη: περιέχει περίπου 60%, δηλαδή 3 φορές περισσότερο και από το κρέας! Αυτές οι πρωτεΐνες περιέχουν τα 8 βασικά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
  • Σε βιταμίνες. Εδώ και αν έχει βιταμίνες, αφού η σπιρουλίνα περιέχει την προβιταμίνη Α, και βιταμίνες Β1, Β2, Β12 (350 μικρογραμμάρια / 100 γραμμάρια, μια ασυναγώνιστη περιεκτικότητα), καθώς και βιταμίνη Ε, μια αντιοξειδωτική βιταμίνη.
  • Σε ορυκτά και ιχνοστοιχεία. Συμπεριλαμβανομένων το σιδήρο (28,5mg / 100 γραμμάρια), σε χαλκό, σε ασβέστιο, σε μαγνήσιο, σε ψευδάργυρο και φώσφορο.
  • Σε μη κορεσμένα λιπαρά οξέα από την οικογένεια ωμέγα-6.
  • Σε αντιοξειδωτικές χρωστικές, όπως η χλωροφύλλη και η φυκοκυανίνη.

Μικρό αλλά… θαυματουργό!
Η σπιρουλίνα είναι ένας μικρός θησαυρός που συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσει σε αρκετά προβλήμα.

  • Κατά της κούρασης! Σε περίπτωση μεγάλης κόπωσης ή αδυναμίας, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη σπιρουλίνα!
  • Μια πολύτιμη βοήθεια για τους χορτοφάγους. Πράγματι, συχνά οι πρωτεΐνες και η βιταμίνη Β12 λείπουν στους χορτοφάγους αφού δεν τρώνε κρέας. Χάρη στην σπιρουλίνα, δεν τους λείπει καμία βιταμίνη !
  • Μπορεί να βοηθήσει και σε περίοδο διατροφής. Εκτός από το γεγονός ότι μας κρατά μακριά από τα τσιμπολογήματα, η σπιρουλίνα περιέχει χλωροφύλλη, μια χρωστική ουσία που είναι γνωστή για τη μειώσει της όρεξης.
  • Και για την ομορφιά μας. Η συγκέντρωση βιταμινών και ανόργανων συστατικών στην σπιρουλίνα μας κάνουν πιο όμορφες! Τα μαλλιά θα ακτινοβολούν και τα νύχια μας θα γίνουν πιο ανθεκτικά.
  • Η σπιρουλίνα κάνει καλό και στο δέρμα. Πράγματι, περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ενώσεις (βιταμίνη Ε, ωμέγα 6, φυκοκυανίνη κ.λπ.) που μπορεί να επιβραδύνει τη δράση των ελεύθερων ριζών και να διατηρήσουμε το νεανικό μας δέρμα περισσότερο.
  • Καθαρίζει τον οργανισμό μας. Η φυκοκυανίνη και η χλωροφύλλη που περιέχει η σπιρουλίνα έχουν αποτοξινωτική επίδραση στον οργανισμό μας.
  • Μια άλγη και για τους αθλητές. Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, επιτρέπει την καλύτερη οξυγόνωση των μυών. Ενισχύει επίσης την αντοχή, ειδικότερα μετά από έντονη άσκηση.
  • Η σπιρουλίνα κατά του διαβήτη. Δεδομένου ότι η σπιρουλίνα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για άτομα με διαβήτη.

Τι θα λέγατε λοιπόν να την δοκιμάσετε;

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *