προορισμός…γεύση!

Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως λατρεύω τα αλμυρά κέικ! Είναι πολύ εύκολα να τα ετοιμάσουμε και ιδανικά για παιδικό πάρτι, για το γραφείο ή για το σχολείο των παιδιών. Τα αλμυρά κέικ ήταν ο τέλειος τρόπος για να «κρύψω» τα λαχανικά που δεν αγαπούσαν τα παιδιά μου!
Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για όλα τα γούστα… με τυριά, με ελιές, με αλλαντικά. Φαντασία να υπάρχει και όρεξη.
Παρόλο που σχεδόν όλοι στο σπίτι αγαπούν τα αλμυρά κέικ, μερικές φορές, δεν καταναλώνεται αμέσως. Πώς να το διατηρήσουμε φρέσκο για την επόμενη ή ίσως και την μεθεπόμενη μέρα; Σας έχω τις λύσεις…

Στο πάγκο της κουζίνας
Μπορείτε να το διατηρήσετε για 2 έως 4 ημέρες αν το τυλίξετε σε ένα καθαρό πανί. Κατόπιν βάλτε το σε ένα μπολ με καπάκι και αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας. Έτσι, θα κρατήσει την υγρασία του και δεν θα ξεραθεί. Αν πάλι θέλετε να το μεταφέρετε και έχει ζέστη, φροντίστε να το βάλετε σε ένα ψυγειάκι με παγοκύστη.

Στο ψυγείο
Αν είναι ολόκληρο, μπορείτε να το τυλίξετε καλά, με διάφανη μεβράνη, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά με αέρα. Αυτό κάνετε και αν σας έχουν περισσέψει κομμένες φέτες. Τυλίξτε τες σχολαστικά και μία μία με μεμβράνη και βάλτε τες στο ψυγείο. Με το σωστό τύλιγμα θα αποφύγετε να απορροφήσει το κέικ σας, υγρασία του ψυγείου και μυρωδιές από άλλα τρόφιμα. Με αυτό το τρόπο το αλμυρό κέικ διατηρείτε στο ψυγείο καλά τυλιγμένο μέχρι και 5 ημέρες.

Στην κατάψυξη
Θέλετε να διατηρήσετε το κέικ σας ακόμα περισσότερο; Εύκολο… Τα αλμυρά κέικ διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Όταν είναι πλέον, εντελώς κρύο, τυλίξτε το σχολαστικά σε διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να μην αφήσετε αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικές σακούλες για κατάψυξη που μπορείτε να σημειώσετε με μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες για να μπορείτε εύκολα να το αναγνωρίζετε. Αποφύγετε να το κλείσετε σε τάπερ γιατί όσο καλά και να σφραγίζει θα περάσει υγρασία. Επίσης, θα σας πρότεινα να μην καταψύξετε κέικ που περιέχει λαχανικά, π.χ. μανιτάρια, ντομάτες, κολοκυθάκια, γιατί θα νερουλιάσουν και σίγουρα όταν το ξεπαγώσετε θα χάσει την υφή του.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *