destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

: 4
: 20 min
: 15 min

Διάσημη, ρωσική συνταγή που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω λίγες φέτες του κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζω την πρώτη δόση και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρω όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζω σε ένα σκεύος και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-7 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμμένα κομμάτια κρέατος. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον πελτέ και την μουστάρδα.
  • Βήμα 3 Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το ζωμό κρέατος και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω απαλά και αφήνω να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως με πουρέ πατάτας.