προορισμός…γεύση!

Το μεδούλι περιέχετε σε ένα κομμάτι κόκκαλο από μοσχαρίσιο ή βοδινό κρέας. Να ξέρετε πως τα μοσχαρίσια κόκκαλα θα είναι λιγότερο ζελατινώδες από τα βοδινά. Πείτε στον κρεοπώλη σας να χαράξει το κόκκαλο κατά μήκος για να μαγειρευτεί πιο εύκολα. Πριν τα μαγειρέψετε, θα πρέπει να τα αφήσετε να μουσκέψουν σε ένα μπολ με κρύο νερό όλη νύχτα για να φύγει καλά όλο το αίμα. Τις πιο πολλές φορές μαγειρεύονται στη κατσαρόλα με λαχανικά ή για ζωμό. Αλλά μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε ψητό στο φούρνο.

Στο φούρνο
Να ξέρετε πως αν θέλετε να το ψήσετε στο φούρνο, θα σας βγει πιο λιπαρό από το να το μαγειρεύατε σαν ζωμό αφού το λίπος φεύγει εν μέρει στο νερό. Προθερμαίνετε λοιπόν το φούρνο σας στους 230°C. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα κόκκαλα σε ένα ταψί που θα έχετε βάλει αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε με λίγο ανθό αλατιού. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Όταν έχει ψηθεί, το μεδούλι θα πρέπει να βγει πιο εύκολα από το κόκκαλο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. Σερβίρετέ το με τραγανό ψωμί, ανθό αλατιού και πιπέρι. Μπορείτε να τα συνοδεύψετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ.

Στην κατσαρόλα
Ξεκινήστε με την προετοιμασία του ζωμού. Πλύντε καλά τα καρότα, τα πράσα και ένα κλαρί σέλινο. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια. Κόψτε επίσης το πράσο σε κομμάτια και το σέλινο. Καθαρίστε και κόψτε στα τέσσερα ένα κρεμμύδι. Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδου. Ρίξτε τα όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε το ζωμό να πάρει μια πρώτη βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε τα κόκκαλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα από 1 κόκκαλο με λαχανικά και ζωμό.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *