προορισμός…γεύση!

Το μύρτιλο είναι ένα τέλειο αντιοξειδωτικό φρούτο ενάντια στη γήρανση του δέρματος και μπορεί να καταπολεμήσει ορισμένα καρκινικά κύτταρα. Αλλά όχι μόνο! Το φρούτο αυτό έχει πολλές αρετές για την υγεία μας. Ανακαλύψτε παρακάτω τις ιδιότητές του.

Για την καταπολέμηση του καρκίνου
Το μύρτιλο έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδές ουσίες, και μπορεί έτσι να παλέψει εναντίον ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, δεν έχουνε πραγματοποιηθεί ακόμη όλες οι μελέτες για την απόδειξη τους.

Κατά των πεπτικών διαταραχών
Το μύρτιλο είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση των πεπτικών διαταραχών, ειδικά αν έχετε δυσκοιλιότητα. Μπορείτε λοιπόν να το καταναλώσετε βάζοντας το στη διατροφή σας.

Κατά τις λοιμώξεις
Το μύρτιλο περιέχει pterostilbene (πτεροστιλβένιο), το οποίο δρα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στην πρόληψη κινδύνου για τις λοιμώξεις  του ουροποιητικού συστήματος, για παράδειγμα, αλλά και για το άσθμα.

Κάνει καλό στο δέρμα μας
Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C που περιέχει δρουν για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος καθώς και για ορισμένα προβλήματα όπως το έκζεμα.

Κατά το υπερβολικό βάρος
Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει στο μύρτιλο βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και έτσι περιορίζει την αύξηση βάρους. Βοηθάει επίσης στη μείωση της πίεσης , καθώς και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *