προορισμός…γεύση!

Τα μελισσοκομεία NATURA έχουν ξεκινήσει το 1980 και βρίσκονται στην ορεινή περιοχή Λάρνακας, στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «Natura 2000».
Το «Natura 2000» είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων των ειδών και ενδιαιτημάτων.
Η ποικιλόμορφη άγρια άνθιση που προσφέρει η συγκεκριμένη περιοχή, το παρθένο/άθικτο περιβάλλον μαζί με τη τεχνογνωσία, καθιστούν το μέλι NATURA πολύ ξεχωριστό, εύγευστο, βιταμινούχο και θρεπτικό.
Το μέλι NATURA, διατίθεται αποκλειστικά στο «Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος» που βρίσκεται επίσης στην ορεινή Λάρνακας, στο χωριό Κάτω δρυς.
Το Μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και φιλοξενεί συλλογές οι οποίες αφορούν την μέλισσα και την μελισσοκομία, γεωργία και οικιακές δραστηριότητες πριν την βιομηχανική επανάσταση. Οι συλλογές αυτές φιλοξενούνται σε ένα αναπαλαιωμένο σπιτικό που χρονολογείται τουλάχιστον πριν από 200 χρόνια.
Η συλλογή του Μουσείου επεκτείνεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι του 1937 όπου κάποιος μπορεί να μάθει όλη την ιστορία του λευκαρίτικου κεντήματος.
Το μέλι NATURA μπορείτε να το δοκιμάσετε κατά την επίσκεψη σας στο «Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος» ή κατά τη διαμονή σας στο παραδοσιακό κατάλυμα «GARDEN KAMARA HOUSE», ως μέρος του προγεύματος σας σε συνδυασμό με διάφορες άλλες τοπικές λιχουδιές.
Στο χώρο διατίθενται επίσης και άλλα γνήσια γεωργικά  προϊόντα ‘NATURA’, όπως παρθένο ελαιόλαδο, κρασί, αμύγδαλα και άλλα σχετικά παράγωγά τους.

1 Comment

  1. Terrific

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *