19 Απριλίου: Δημιουργικές συνταγές με άρωμα κουμκουάτ της Lazaris Distillery & Artisan Sweets

Εδώ και 11 χρόνια ο Κωνσταντίνος Λάζαρης και η ομάδα του συνεχίζουν με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος. Ακολουθούν τις τοπικές συνταγές και παράγουν μία σειρά από κερκυραϊκά χειροποίητα γλυκίσματα και λικέρ με βάση το ξακουστό κουμκουάτ. Παράλληλα εμπνέονται από τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα του νησιού και φτιάχνουν χειροποίητα γλυκίσματα αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα μιας άλλης εποχής. Λικέρ, μάντολες, μαντολάτα, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού… όλα με το διάσημο κουμ κουάτ είναι η βάση για εξαιρετικές συνταγές. Μια σαλάτα με αγκινάρες και βινεγκρέτ με μαρμελάδα κουμκουάτ, ένα Ψαρονέφρι με μαραθόσπορο και σάλτσα συκομαΐδας αλλά και μια Σαρλότ με λικέρ και μάντολες κουμκουάτ είναι ότι πρέπει για να αναδείξουν τα προϊόντα της Lazaris Distillery & Artisan Sweets.