destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

: 4
: 10 min
: 20 min

Το ανθότυρο είναι από τα ελαφρά τυριά τόσο σε λιπαρά όσο και σε γεύση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα παρόμοια τυριά όπως τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά (στην αγορά θα τα βρούμε σε σχετικά ικανοποιητική ποικιλία, με μόλις 12% λιπαρά), ενώ αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γλυκό κρασί με λευκό ξηρό, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό γλυκό κρασί
  • 2 μεγάλα ματσάκια ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), καθαρισμένη, πλυμένη, στεγνωμένη και ψιλοκομμένη
  • 200 ml γάλα 1,5% λιπαρά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο ανθότυρο, λιωμένο με ένα πιρούνι
  • αλάτι, ανάμεικτα φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα σπαγγέτι «αλ ντέντε» σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω, αφήνω κατά μέρος 200 ml από το νερό τους, και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι και 2 κουτ. σούπας νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτω το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σοτάρω το μείγμα για 1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα φύλλα ρόκας. Μαγειρεύω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα φύλλα να μαλακώσουν καλά και να πέσει ο όγκος τους και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά. Ρίχνω το γάλα και το ανθότυρο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Βήμα 3 Ρίχνω λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω στο σκεύος τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό από το βράσιμό τους που έχω αφήσει κατά μέρος. Ανακατεύω απαλά για να καλύψω καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζω με άφθονο μείγμα από φρεσκοτριμμένα πιπέρια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια