προορισμός…γεύση!

Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ατέρμονη κίνηση -μόνο έτσι μπορώ να λειτουργήσω, μόνο έτσι αναπνέω, μόνο έτσι εμπνέομαι. Εξ’ άλλου έτσι ερμηνεύω το #SpenditWell… κάνοντας ταξίδια που λατρεύω, γνωρίζοντας κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, ονειρεύομαι να γευτώ τα φαγητά κάθε τόπου, τα προϊόντα του και να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους του κάθε τόπου… να βιώσω την γευστική αλήθεια του χωρίς τουριστικές φανφάρες και γραφικότητες.
Όταν τα πραγματικά ταξίδια δεν είναι εύκολα επιστρατεύω τα ταξίδια του μυαλού με σύμμαχο τη γέυση και τρέχω στα MARKS & SPENCER FOOD… Είμαστε παλιοί γνώριμοι. Από το Παρίσι. Εκεί ανακάλυψα την ποικιλία των προϊόντων τους και την ποιότητά τους. Και όπως ξέρουμε, η καλή κουζίνα απαιτεί ποιοτικά προϊόντα… διαφορετικά απαιτεί… μάγους!!! Και επειδή εγώ μάγος δεν έγινα ακόμη, αλλά υποσχέθηκα στους φίλους μου ινδικό, βρήκα τη χαρά μου στα MARKS & SPENCER FOOD.
Γαρίδες με κάρυ και ρόφημα καρύδας!!! Ακούγεται τέλειο έτσι; Στα MARKS & SPENCER FOOD ανακάλυψα μια συσκευασία με πάστα και σάλτσα κάρυ με μείγμα αρωματικών μπαχαρικών, όλα μαζί. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι τέλειο, γιατί για να φτιάξεις μια ωραία σάλτσα κάρυ θέλει πολύ γνώση και αρκετή ώρα!
038 Ινδικό χωρίς ΝΑΑΝS δεν γίνεται – αυτά τα πεντανόστιμα πιτάκια, τα αφράτα, που συνοδεύουν οι Ινδοί τα φαγητά τους. Τα βρήκα στα MARKS & SPENCER FOOD και μάλιστα σκορδάτα. Θα τους τρελάνω τους καλεσμένους!
040_041 Συμπληρώνω τις αγορές με γάλα και κρέμα καρύδας ενώ νομίζω πως έχω μια ιδέα για το επιδόρπιο…
015 Ρύζι μπασμάτι για το κάρυ μου αλλά και για το γλυκάκι, η ιδέα που σας έλεγα. Θα σκεφτείτε προφανώς, πολύ ρύζι δε θα πέσει; Μην ξεχνάτε όμως, γευστικό ταξιδάκι στις Ινδίες κάνουμε, οπότε το ρύζι θα πρωταγωνιστήσει. Βέβαια για να σας πω την αλήθεια, αν δεν μου είχε σερβίρει το συνδυασμό, ρύζι στο κυρίως, ρύζι στο επιδόρπιο η Beena Paradin, μια σεφ από τις Ινδίες, κολλητή μου φίλη που κάνει καριέρα στο Παρίσι και δουλεύει με τη μητέρα της, ίσως να μην το τολμούσα, αλλά μου είπε πως στις Ινδίες συνηθίζεται και εκτιμάται – φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να μην την εμπιστευτώ. Πάμε λοιπόν για το αγαπημένο μου μπασμάτι, ένα κιλό οπωσδήποτε.
018+021 Ας συνεχίσω τα ψώνια μου… Μπαχάρια λοιπόν… Kάρδαμο πράσινο που το λατρεύουν οι Ινδοί, εγώ θα το βάλω τουλάχιστον στο επιδόρπιο και στο απεριτίφ…Kόλιανδρο σε πούδρα, λατρεμένο μπαχαρικό που το χρησιμοποιω πολύ και όχι μόνο στο ινδικό κοτόπουλο. Χωρίς κόλιανδρο ποτέ…
033 Για το γλυκό μου… σας το ’πα… Πουτίγκα ρυζιού με ινδικά αρώματα και κόκκινα φρούτα!!! Στη πουτίγκα εκτός από ρόφημα και κρέμα καρύδας θα προσθέσω και καρύδα τριμμένη… μιαμ… μιαμ… Ποιος δεν αγαπάει το ινδοκάρυδο; Στα MARKS & SPENCER FOOD θα το βρείτε καλά προστατευμένο σε έξυπνη συσκευασία, μυρωδάτο ζουμερό.
025 Λοιπόν… ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα…
029 Και προχωράμε… Συνδυασμός κόκκινων φρούτων, για το γλυκάκι στους καταψύκτες των MARKS & SPENCER FOOD.
044_045 Όπα… μην ξεχάσω το απεριτίφ… SPARKLING SCOTTISH RASBERRY & BRITISH PEAR… Φρουτένιο! Έχω τη συνταγή στο μυαλό μου… μπαχάρια, κομματάκια φρούτων και μπόλικα παγάκια. Το ’χω νομίζω…
046 Δε φεύγω, όμως, αν δεν αγοράσω το μεσημεριανό μου. Χρόνος για μαγείρεμα δεν υπάρχει, γι’ αυτό… σαλάτα κινόα έτοιμη, βιταμινούχα και νόστιμη.
054_055 Τα ’κανα τα ψώνια μου, όμορφα και οικονομικά…
061_076 078_079 Η συνέχεια στην κουζίνα μου με προετοιμασία για το ινδικό τραπέζι… THANK YOU MARKS & SPENCER FOOD! #SpenditWell #marksandspencerfood #marksandpsencer

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *